Modna kuća Yves Saint Laurent mijenja ime u Saint Laurent ParisNovi kreativni direktor Yves Saint Laurenta još nije pokazao svoju prvu kolekciju za tu modnu kuću, a već naveliko mijenja pravila

 
Podsjetimo, prvo je objavio da novinari neće imati priliku vidjeti njegovu liniju za YSL sve do rujanskog pariškog tjedna mode. Zatim je odlučio preseliti pariški atelje u Los Angeles, gdje živi. A sad je sve šokirao objavom da planira promijeniti ime luksuzne modne kuće.
Tako će se modna kuća Yves Saint Laurent u bližoj budućnosti zvati Saint Laurent Paris iako kultni logotip neće nestati. Slimane će se držati istog fonta slova i nomenklature koju je slavni dizajner prvi put upotrijebio kad je 1966. godine lansirao ready-to-wear liniju pod nazivom Saint Laurent Rive Gauche.
Glasnogovornik Yves Saint Laurenta rekao je, kako prenosi portal WWD, da se Slimane odlučio za taj potez kako bi "transformirao" modnu kuću, ali pritom poštujući "originalne principe i ideale". A s njegovom odlukom o promjeni imena složio se i Pierre Berge, dugogodišnji poslovni i ljubavni partner pokojnog dizajnera: – Jako sam sretan zbog Slimaneove odluke. Sve što će modnu kuću približiti vremenu kad je nosila ime Saint Laurent dobro je došlo.

Foto: YSL
Izvor: JP/Vecernji.h

Akademija-Art