Mlatili se za Bandićeve karanfile, podijeljeno 40.000 porcija graha


 

I ove godine Praznik rada se u zagrebu tradicionalno proslavio uz grah, Milana Bandića i karanfile
 

Posluženo je između 35 i 40 tisuća porcija graha s kobasicom, a troškovi proslave trebali bi biti 15 do 20 posto manji od prošlogodišnjih.
 
Na glavnom ulazu u park Maksimir gradonačelnik Milan Bandić je dijelio karanfile sugrađanima te je tom prilkom nastao pravi stampedo i pomama za karanfilima. Ljudi su maltene gazili jedni preko drugih.

Milan Bandić danas je neizravno najavio još jednu kandidaturu za gradonačelnika. Na pitanje hoće li se (iduće godine) ponovno kandidirati za gradonačelnika Bandić je rekao: "Što vi mislite je li bih se trebao kandidirati? To ćemo pitati građane koji su do sada četiri puta dali povjerenje gradonačelniku, a ja još nisam bacio koplje u trnje."

U prigodi proslave Međunarodnog praznika rada, predsjednik Republike Ivo Josipović susrest će se s građanima u parku Maksimir.
Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić u čestitki u povodu Međunarodnog praznika rada – 1. svibnja istaknuo je da je, 126 godina od čikaških demonstracija, zakonom zajamčena razina radničkih prava u Hrvatskoj na zavidnoj razini te da se svi zajedno moramo suočiti s izazovima koji nam predstoje i moramo biti svjesni da se ove godine, u mnogim područjima, postavljaju temelji za budućnost.

"Ovo je godina teških odluka, godina istine. Neće biti lako i jednostavno. Čekaju nas, moguće, još neke teške odluke koji bi neki, možda, odgodili za bolja vremena. Ali nismo dobili povjerenje da odgađamo odluke i izbjegavamo suočavanje s problemima", stoji u čestitki ministra Mrsića.

Foto: Kristina Tešija
Izvor: Dnevnik.hr

Akademija-Art