Mladi Moslavine u Saronnu nedaleko Milana

mladi u saronnu 1

Spomen uzvišenoj skromnosti hrvatskog postolara Bonifacija Pavletića

S osmodnevne duhovne obnove iz Saronna, nedaleko Milana u sjevernoj Italiji vratilo se osmero mladih iz župa Kutina i Osekovo. Tu je u Družbi Sinova Bezgrješne kao redovnik od 1887. do 1897. godine djelovao i skromni moslavački postolar brat Ivan Bonifacije Pavletić. U tijeku je pripremni postupak za njegovo proglašenje blaženim.

mladi u saronnu 2

Bio je što svjedoče sve brojnija istraživanja – poslušan pozivu, vjeran u služenju bolesnicima, vođa u vjeri napuštenoj djeci Mladi, izjavila je sudionica puta i uz istraživanje Bonifacijeva života vjere angažirana č. Mirjam Kuštreba – uživo su iskusili da je Kristova Crkva sveopća, upravo tu potrebu, a kako to osobito ovih dana u Brazilu naglašava i Papa Franjo.

mladi u saronnu 5

Pater Mariano Passerini voditelj mladih hodočasnika, poručio im je da ih je Gospodin pozvao da marijansku duhovnost donijeti i u svoju domovinu. Družili su se s braćom u vjeri iz Poljske i Italije, približivši im Bonifacija kao svjedoka evanđeoske ljubavi Riječi dobrodošlice uputili su im general Družbe, brat Ruggero i organizator susreta brat Corrado.

mladi u saronnu 3

Posjetili su mjesta uz život utemeljitelja i sadašnjeg djelovanja Družbe, jedinstveno svetište jaslica i bogati muzej. U njemu su naišli i na dokumente starije od sto godina o svom suzavičajniku iz Zbjegovače, nedaleko Kutine, u kojoj je sada hrvatsko sjedište Družbe Sinova Bezgrješne koja djeluje u više od 20 zemalja na pet kontinenata. Izrazili su želju da okupljanja preraste u tradiciju te spremnost i radost biti i hrvatski domaćini drugima.

mladi u saronnu 4