Skip to content

Mirna Sišul: Glazba je…

Galerija Palach, Rijeka
od 01.03. (u 20.00 sati) do 14.03.2013.
U organizaciji udruge Arterija, u prostoru Galerije Palach u Rijeci otvara se u petak 01.03.2013. u 20 sati izložba pod nazivom „Glazba je…“ riječke umjetnice Mirne Sišul
Pogledajte galeriju radova!
"Mirna Sišul predstavlja nam se slikarskim radovima pod nazivom Glazba je… u kojima nam dočarava jedan poseban svijet.
Jedna od specifičnosti slikarstva je tišina. U toj tišini nalazimo posebnu čar. U ovom se opusu Mirna Sišul inspirirala najapstraktnijom od svih umjetnosti- glazbom. Mirna Sišul propituje slikarsku tišinu istražujući mogućnost zvuka u tišini. To je zvuk vizalnog jezika, koji nećemo čuti, ali ćemo ga intenzivno doživjeti kroz promatranje. Doživljavamo da su na njenim platnima prisutne cijele melodije, pjesme ali i razne druge komunikacije zvukovima; povremeno se javljaju slova, slogovi riječi, čak rečenice, kao šaputanja i mrmorenja. Paletom svijetlih boja i dinamikom poteza ostvaruje poseban ritam, najčešće koristeći crvenu boju, s bijelim prekrivanjem. Senzibilitet Mirne Sišul ovdje dolazi do izražaja kroz čarobnu igru i dinamiku, stvarajući potrebu da zaplešemo pred platnima."
Luisa Ritoša

Mirna Sišul rođena je 1977. godine u Rijeci. Završila je školu za primjenjenu umjetnost u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci. Ima status samostalnog umjetnika. Sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo. Djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama (Zavičajni muzej grada Rovinja, likovni fundus galerije Fonticus Grožnjan, Narodno sveučilište Trst…).

Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika HZSU, Hrvatskog društva likovnih umjetnika: HDLU Istre, Zagreba i Rijeke.
Do sada je održala dvadeset samostalnih izložbi.
Bavi se slikarstvom, ilustracijom i dizajnom.