Skip to content

Mirko Filipović: Ovo je kruna moje karijere

mirko filipovic

Mirko Filipović bio je emotivan na presici nakon osvojenog K-1 Grand Prixa. U finalu je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Surnamca Londta pred 16 tisuća ljudi u zagrebačkoj Areni

– Nisam sa snažnijim čovjekom bio u klinču. Mislim da su mi pukla rebra, primio sam toliko udaraca koljenom… Neki su me zlobnici spremali u grob prije vremena, ali sada im je žao. Ma nema veze, dokazao sam da su to zlobne priče, dokazao sam da mogu. Ušao sam ovdje kao najstariji i ostvario sam san. Jedini sam u povijesti s pojasima K-1 i Pridea, najjačih MMA organizacija – rekao je 39-godišnji Mirko.

Osvrnuo se na četvrtfinale protiv Millera i polufinale protiv Žuravljeva

– Bio sam umoran u prvoj borbi, a stres je bio još veći ovdje pred domaćom publikom nego u Japanu. U drugoj sam se borbi bojao da bi me bolovi mogli koštati. Treba najprije stajati na nogama da bi se mogao tući. No, sada je gotovo, ovo je kruna moje karijere. Da se više nikada ne borim bio bih sretan.

Nešto slično smo već čuli. Ponovno je aktualan Cro Copov konačni pozdrav borilačkim sportovima.

– Ovo je kruna moje karijere. Došao sam kao otpisan, a odlazim kao pobjednik. Ne znam hoću li nastaviti, sjest ću i vidjeti sa svojim snovima jer njima ovo teško pada.

Obitelj mi danas nije bila tu, nisam mogao riskirati da me pred njima iznesu na nosilima – rekao je Mirko i nastavio:

– Razmislit ću dobro. Nakon ovog bilo što tražiti je tražiti kruha preko pogače. Nisam nikad bio taj tip. Ne znam hoću li reći konačno zbogom ili odraditi par borbi koje sam već načelno dogovorio. Ponuda ima sad više nego ikad i za veći novac nego ikad. Ali nije ni sve u novcu. Sjest ću i razgovarati sa svojom obitelji, mojim sinovima sve to teško pada.

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Izvor: Vecernji.hr