Mirjana Sanader: USKOK je ugrozio život moje kćeri

mirjana sanader

mirjana sanader

Mirjana Sanader, supruga bivšeg premijera Ive Sanadera, sjela je danas na klupu za svjedoke. Na zagrebačkom Županijskom sudu sudi se njezinu suprugu zbog afere Fimi media

– Sve što su nam oduzeli stekli smo zakonito, jer uspjeh je teško podnošljiv – tvrdi M. Sanader kazujući da su se ona i suprug iz Austrije vratili s kapitalom. Oboje su doktori znanosti pa su tijekom 30-ak godina zajedničkog života stekli popriličnu imovinu. Jedan dio te imovine nalazi se i na njezinim računima. Riječ je o oko 48 milijuna eura i 220 tisuća kuna štednje.

Izvanredna primanja

– Možda sam i premalo uštedjela jer smo imali izvanredna primanja koja su deseterostruko nadilazila primanja u Hrvatskoj, ono što se zove košaricom. A ja sam na to ponosna jer smo se za to potrudili i školovali. Uvijek smo imali zalihe jer se čovjek brine, boji se za budućnost, bolesti… – kazala je M. Sanader. Svog je supruga opisala kao marljivu osobu koja je dobro zarađivala.

– Ništa nije neuobičajeno da netko tko radi ima novca – kazala je.

Kazala je i kako su dokazali da su se iz Austrije vratili s kapitalom jer su po povratku u Hrvatsku ulagali i kupili su kuću u Kozarčevoj, a to ne bi mogli da nisu imali novca.

Na pitanja USKOK-a nije željela ogovarati jer kaže da nisu bili fer prema njoj.

– Oni su ugrozili život moje kćeri Brune koja je išla u Afriku u jednu bolnicu u Keniju. Na račun sam joj uplatila tisuću eura ako se nešto dogodi, jer je prije u Keniji bilo nekih problema, a oni su joj to blokirali…

Što se tiče novca koji je na računima njezinih kćeri, a koji su također blokirani, Mirjana Sanader rekla je da je riječ o novcu koji se skupljao od njihova rođenja.

– Devet godina nismo imali djece, a njihovo rođenje bio je Božji dar i radost do današnjeg dana. A djeca se nagrađuju i darivaju, a ja sam sretna i zahvalna Bogu da smo mi to mogli. Dio novca uplaćivala sam ja, a dio Ivo. No, nikad im nismo dali dirati u taj novac, a sad mu ne mogu pristupiti – emotivno je kazala. (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, AŠR/VLM/Vecernji.hr)