‘Ministri su leteći cirkus Montyja Pythona’

karamarko

karamarko

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se na rad Vlade ocijenivši kako se stalnim pronalaženjem krivaca za stanje u gospodarstvu baca prašina u oči građanima

Stalno nalaze krivce u drugima; to su ili unutarnji ili vanjski neprijatelji, o bilo kojem problemu da govorimo. Ovo jučer od ministra Linića – to je apsurd. S takvom jednom prepotencijom pokazati prstom na poduzetnike doista je jako smjelo, i bacanje prašine u oči svim građanima, i ne mogu se s time složiti, prokomentirao je predsjednik HDZ-a izjavu ministra financija Slavka Linića o odgovornosti privatnog sektora za stanje hrvatskoga gospodarstva.

Upitan o najavljenom rebalansu državnog proračuna i mogućem rastu PDV-a, Karamarko je kazao kako Vlada nije uspjela potaknuti poduzetnike da budu uspješniji i otvaraju radna mjesta. Za ministre koji pritom stalno nekamo putuju, a nisu uspjeli dovesti niti jednu kvalitetnu investiciju, rekao je da su leteći cirkus Montyja Pythona. Sad opet idu u London, rekao je Karamarko, dodajući kako bi volio da uspiju, da u Hrvatskoj bude bolje i da se pokrenu neke stvari.

Međutim, ocijenio je predsjednik najjače hrvatske oporbene stranke, to se nažalost ne događa, te je Vlada prisiljena na povećanje raznih poreznih i neporeznih davanja, ali i otpuštanja.

Komentirajući neke najave o umirovljenju novih 6000 zaposlenika javne uprave, Karamarko smatra da će biti nemoguće održavati tolike umirovljenike kojih će uskoro biti jednako koliko i zaposlenih. Ako ne pokrenemo proizvodnju i ne stvorimo višak vrijednosti, nema ništa, rekao je predsjednik HDZ-a.

Istaknuo je da gospodarsku politiku ove vlade vodi ministar financija – blagajnik kojemu je jedini interes da napuni blagajnu. Očito ne bira sredstva kako će to učiniti, pa su već odavno otpilili granu na kojoj sjedimo, a limun koji oni cijede već odavno je iscijeđen, zaključio je.

Karamarko je na Dan neovisnosti predvodio HDZ-ovo izaslanstvo koje je položilo vijence i zapalilo svijeće na grobu predsjednika Franje Tuđmana i kod Zida boli na Mirogoju te na Oltaru domovine na Medvedgradu. (HRT)