Skip to content

Ministarstvo branitelja: Oštro osuđujemo napad na Jašarevića!

jasarevic

Nakon napada navijača BBB-a na branitelja Damira Jašarevića, oglasilo se i Ministarstvo branitelja. Ministarstvo je oštro osudilo fizički napad na Jašarevića te traži od policije i pravosuđa da istraži slučaj i počinitelje primjereno kazni donosi Vecernji.hr

Reakciju ministarstva prenosimo u cijelosti:

U ime časti i ugleda svih hrvatskih branitelja, ali i u ime temeljne ljudske slobode te prava na sigurnost i zaštitu svih hrvatskih građana, Ministarstvo branitelja najoštrije osuđuje subotnji fizički napad na Damira Jašarevića, dragovoljca Domovinskog rata, hrvatskog ratnog vojnog invalida i zatočenika dvaju srpskih koncentracijskih logora.

Pojedinci ili manje skupine koji uzurpiraju ime navijačke skupine Bad Blue Boys kako bi time legitimirali svoje divljačke i huliganske pohode trebaju znati da time ruše ugled navijačke skupina koja je među prvima prepoznala opasnosti nadolazeće agresije i rata i čiji su se pripadnici na svim ratištima od Iloka do Dubrovnika borili za mirnu i sigurnu Hrvatsku. Takvi besprizorni pojedinci ili nemaju elementarnog kućnog odgoja i poznavanja vlastite povijesti ili ga ne žele imati jer da imaju i da žele imati znali bi da su im upravo branitelji poput Damira Jašarevića te poput svih branitelja pripadnika te iste navijačke skupine, iza čijeg se imena oni sada kriju, omogućili sretno i slobodno djetinjstvo, ali i priliku da imaju svoj klub za koji će navijati.

Mi ćemo samo na ovom mjestu podsjetiti da se gospodin Jašarević 1991. godine kao dragovoljac uključio u obranu grada Vukovara i na najkrvavijem mjestu Domovinskog rata dao svoj doprinos stvaranju slobodne, samostalne, pravedne i sigurne Republike Hrvatske. Osim toga, gospodin Jašarević je bio zatočenik dvaju srpskih koncentracijskih logora, a danas je 80-postotni invalid i zaista je žalosno čuti da je hrvatski ratni vojni invalid pretučen od strane onih osoba za čije se sretno djetinjstvo borio.

Želimo također reći i da u potpunosti razumijemo ljutnju i razočaranje gospodina Jašarevića, pa i njegove izjave izrečene u afektu, ali čvrsto vjerujemo da gospodin Jašarević neće skidati ploče s natpisima navijačke skupine postavljene na zgradi „Borovo commercea.” Takav čin ne samo da bi implicirao da su svi pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys huligani, nego bi i ovoj trojici koji su napali gospodina Jašarevića dao za pravo da se zovu Bad Blue Boysima, ali bi im dao i na važnosti koju ne zaslužuju.

Pozivamo, stoga, hrvatsku policiju i pravosuđe da što prije istraže cijeli slučaj i sve počinitelje primjereno kazne. Roditelje, nastavnike, vjeroučitelje i sportske djelatnike pozivamo, pak, da kod naše djece razvijaju razumijevanje i osjećaj tolerancije za sve one s čijim se životnim ili političkim stavovima ne slažemo, za sve one koji misle i osjećaju drugačije te, naprosto, za sve druge i drugačije. (Foto: Branimir Bradarić/VLM, Izvor: Vecernji.hr)