Milinović: Ostojić je elementarna nepogoda za zdravstvo

HDZ zamjera vlasti što je u sedam mjeseci nisu smanjenje liste čekanja, a nastavlja se i zaduživanje u zdravstvu
Rajko Ostojić najlošiji je ministar i elementarna nepogoda za zdravstveni sustav – zaključio je to bivši ministar Darko Milinović pobrojavši sve propuste i “prazna obećanja” aktulane vlasti vezane za zdravstveni sustav. Zamjerio je svome nasljedniku što je u sedam mjeseci šefovanja njegovim bivšim resorom umjesto da je, kako je obećao, smanjio liste čekanja, on ih je produžio, te se kako je to poručio Milinović još više i zadužio.
– Očekujemo da će dug do kraja godine ponovo biti dvije milijarde kuna. Mogu reći da Hrvatska sada ima uspješnog ministra zdravlja ako je u pitanju PR, no ako je u pitanju funkcioniranje zdravstvenog sustava tu je loš – rekao je Milinović. Smanjenje liste čekanja za čak 50 posto, organiziranje regionalnih centara za palijativnu skrb, organiziranje centara izvrsnosti samo su neka od obećanja Kukuriku koalicije čije je neispunjenje razbjesnilo oporbenjake.
– Ova Vlada nema razumna riješenja. U sustavu učinkovitosti nisu napravili ništa. HDZ može bolje, imamo kvalitetnije ljude – rekao je Ante Ćorušić.
To bolje zapravo je najava projekta razvoja hrvatskog zdravstva u režiji HDZ-ovaca koji će kako je najavljeno biti gotov u rujnu. Po projektu bi tako i privatni liječnici, naravno uz naknadu državnim bolnicama mogli ukoliko imaju dovoljno pacjenata koristiti operacione sale koje bi baš kao i u ostalim zemljama plaćali 18 eura po satu.
– Dvorane nam stoje prazne. HDZ bi omogućio ulazak privatnog sektora u te prazne prostore što ne bi bilo na štetu pacijenata. Privatnom liječniku tako omogućavamo da radi, a koristi paralelno ima i država i bolnica. Zašto ne pustiti čovjeka da zaradi ? – pita se Ćorušić. Na pitanje gdje su s prijedlozima, promjenama i idejama bili sve one godine na vlasti tek su poručili kako je sada riječ o “nekom novom HDZ-u” koji ima posve novo vodstvo.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Izvor: Lana Kovačević/VLM

Akademija-Art