Skip to content

Milinović: Bivša HDZ-ova blagajnica laže

 

Nije istina da sam dobivao bilo kakvu naknadu iz stranačke blagajne
 

Zamjenik predsjednice HDZ-a i bivši ministar zdravstva Darko Milinović opovrgnuo je da je dobivao bilo kakvu naknadu iz HDZ-ove stranačke blagajne, reagirajući na svjedočenje bivše HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević na suđenju u slučaju Fimi media.
"Nije istina da sam dobivao bilo kakvu naknadu iz stranačke blagajne u mjesečnom iznosu od 10 tisuća kuna", ističe Milinović u reagiranju na svjedočenje bivše HDZ-ove blagajnice.
"Istina je, kao što sam informirao hrvatsku javnost na tiskovnoj konferenciji prije godinu i pol dana, da sam u četiri navrata bio pozvan u legalnu stranačku blagajnu da preuzmem donaciju za obnovu u ratu razrušene crkve u Bilaju. O tome postoji dokumentacija koja to potvrđuje, kao i brojni svjedoci", ističe Milinović i dodaje da "u nekim od iskaza, i Branka Pavošević potvrđuje da nije isplaćivala donaciju u mjesečnim iznosima".
Prema istražnim iskazima bivše HDZ-ove blagajnice, pročitanima u utorak na zagrebačkom Županijskom sudu, novcem iz stranačkih crnih fondova koristio se niz stranačkih dužnosnika, a najveću mjesečnu naknadu od 10 tisuća kuna navodno je, prema nalogu bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, dobivao bivši ministar zdravstva Darko Milinović.
Foto Davor KOVAČEVIĆ
Izvor: M. B. / Hina

Akademija-Art