Michelle Obama: Prva dama koja obožava modu!

S rastom i uspjehom političke karijere svog supruga, Michelle Obama postala je dio popularne kulture. Prva dama čiji modni odabiri privlače jednako pažnje kao oni neprežaljene Jackie O. shvatila je kako biti pod svjetlima reflektora pruža priliku ne samo za činiti dobra djela i podržavati suprugove akcije, već i za promovirati brojne dizajnere, kao i vlastiti dobar stil

Klasična i elegantna, Michelle Obama savršeno je utjelovila stil moćne žene – pažljivo tkani kostimi, luksuzne večernje haljine, ali i nedostatak straha pred nošenjem obične, high street odjeće dostupne svakom prosječnom Amerikancu, od ove su pravnice učinili omiljenu damu, ali i istinsku stilsku ikonu. Od svog prvog zapaženog pojavljivanja u javnosti, kada je za inauguraciju Baracka Obame odabrala žuti baloner s potpisom Isabel Toledo, svi modni kritičari okrenuli su svoju pozornost prema Washingtonu.

Michelle u modi misli ozbiljno i spremna je to pokazati. Ono što najviše imponira njezinim sunarodnjacima, ali i ljubiteljima mode diljem svijeta, Michellina je posvećenost domaćim, američkim mladim dizajnerima. Imena poput Jasona Wua, Rachel Roy i Thakoona upravo su tijekom mandata Obame počela privlačiti pažnju javnosti jer je njihove kreacije novopečena prva dama rado birala za pojavljivanja na službenim događanjima. Iako je izjavila kako bi voljela da mediji više pažnje posvećuju onome što radi, a manje onome što nosi, Michelle svakim svojim potezom pokazuje kako u modi i odijevanju doista uživa. Svojim hrabrim odabirom vatrenocrvene Alexander McQueen haljine oduševila je i šokirala ponekad puritansku američku modnu scenu (nije im bilo lako podnijeti da je odabrala britanskog dizajnera), a haljinu koju je nosila na inauguracijskom balu mediji su opisali kao savršen spoj stila Nancy Reagan i Jackie O. (haljina je bila djelo Jasona Wua).

Visoka i mišićava, Michelle je ponosna na svoje savršeno oblikovane ruke koje rado pokazuje, a dugačke ogrlice od bisera, široko remenje koje naglašava struk i broševi postali su dio dress codea Bijele kuće. Danas je Michelle svjesna kako je njezin stil u svakom trenu pod nadzorom brojnih modnih medija, a i dalje ostaje vjerna svojim omiljenim dizajnerima.
Foto: Getty Images
Izvor: Vecernji.hr