Skip to content

MI: Rukometaši izgubili u finalu

rukometasi

Hrvatska muška rukometna reprezentacija izgubila je od reprezentacije Egipta s 23:28 u finalu turnira Mediteranskih igara, te je tako osvojila srebrnu medalju

Naši rukometaši nisu uspijeli pružiti otpor Egiptu koji je odlično igrao cijelu utakmicu. Naša najslabija točka bila je obrana i golmani koji su zajedno imali tek devet obrana.

Egipčani su od samog početka preuzeli inicijativu i prešli u vodstvo koje su držali cijelu utakmicu. Našu reprezentaciju predvodio je Jerko Matulić zabivši sedam golova, a slijedili su ga Igor Karačić s četiri i Marko Matić s tri zabijena gola. Kod Egipčana najbolji je bio Mahmoud Eid.

Rukometaši se tako vraćaju kući sa odličnim srebrom, ali i sa osjećajem da su ipak mogli i morali bolje.

Žao mi je zbog poraza, ostao je gorak okus na kraju turnira. Bili smo preumorni, jednostavno nije išlo. Možemo biti zadovoljni što smo osvojili srebro. Imali smo jako tešku skupinu, raspored je bio zgusnut, a mi smo došli u Tursku bez pravih priprema, kazao je Jerko Matulić, strijelac sedam golova.

Jedan od najboljih hrvatskih igrača na turniru Igor Karačić smatra kako je presudio umor: Jedva stojim na nogama, sve me boli. Žao mi je zbog poraza. Iscrpili smo se na putu do finala. Egipat se jako dugo pripremao za ovaj turnir i vidjelo se kako su fizički bolje pripremljeni. (HRT)