Skip to content

MI: Perković i Šimić zlatne u Mersinu

perkovic-sandra

Hrvatske atletičarke Sandra Perković i Ana Šimić osvojile su još dva zlatna odličja za Hrvatsku na Mediteranskim igrama, Perković u disku, Šimić u skoku u vis

Perković je osvojila je zlatnu medalju u bacanju disk s novim rekordom Igara od 66,21 metara. Članica Dinamo-Zrinjevca popravila je dosadašnji rekord Igara Grkinje Anastasije Kelesidou iz Barija 1997. za tri centimetara.

Sandra je već u prvoj seriji pokazala tko je olimpijski pobjednik i europski prvak ostvarivši rezultat 63,78, koji bi joj i da više nije bacala osigurao zlato. No u četvrtoj seriji je bacila disk na 66,21 i otklonila sve moguće dvojbe. Druga je bila Srpkinja Dragana Tomašević s rezultatom 61,88, a treća Grkinja Anagnostopoulou s rezultatom 55,01.

Došla sam po zlato i to sam ostvarila. S obzirom na iznimno klizavo bacalište zadovoljna sam rezultatom. Bila je zaista opasano, kazala je Sandra te odjurila na dopinšku kontrolu, pa odmah prema izlazu sa stadiona gdje ju je čekao automobil i pod pratnjom odveo u Adani gdje kako bi stigla na let za Istanbul. Zbog silne žurbe nije niti primila medalju već ju je uzela Ana Šimić. Perković će u Istanbulu prenoćiti, a potom ujutro krenuti prema Birminghamu, gdje je već sutra očekuje nastup u Dijamantnoj ligi.

Najbolja sportašica Hrvatske za prošlu godinu prije nastupa u Mersinu prošlog tjedna je odradila i nastup na Europskom prvenstvu (2. liga) u Kaunasu. Sandra je ove sezone najbolji rezultat ostvarila u New Yorku, gdje je disk bacila na 68,48, metara što je ujedno i najbolji rezultat sezone.

Šimić i Turkinja Burcu Ayhan Yuksel osvojile su zlatnu medalju u skoku u vis s preskočenih 192 centimetra.

Zanimljivo, Ana i Turkinja osvojile su zlato nakon tri dodatna skoka jer su prvi dio natjecanja imale posve identičan učinak. Obje su došle do visine od 194 centimetra s identičnim brojem pokušaja. Potom su obje tri puta rušile tu visinu, pa se krenulo u pripetavanje.

Nakon što niti jedna nije preskočila visine u pripetavanju natjecanje je prekinuto i obje su proglašene zlatnima. Broncu je osvojila Grkinja Antonia Stergiou s preskočenih 190 cm.

See also  HNL - Pobjedom nad Cibalijom Dinamo učvrstio svoju prednost na ljestvici

Super sam zadovoljna osvojenim zlatom, jedino mi je žao što nisam preskočila malo više, kazala je 23-godišnja Šimić, te dodala: Bilo je ovo jako dugo natjecanje, sasvim sigurno moje najduže. Na kraju više ništa nisam mogla preskočiti.

Atletičarka zagrebačkog Ulixa je skočila tri centimetara niže od svog osobnog rekorda kojeg je postavila početkom svibnja u Pekingu. No, ovoga puta je barem nastupila, za razliku od nedavnog nastupa u Rimu gdje su joj ukrali sprinterice.

Da, ovdje mi nisu ništa ukrali, kazala je sa smiješkom nakon svog prvog nastupa na Mediteranskim igrama.

Nakon nastupa u Mersinu za Šimić nema previše vremena za odmor. Već večeras napušta Tursku, a uskoro slijede nastupi na Dijamantnoj ligi u Parizu, zatim na mitingu u Budimpešti, pa možda u Monte Carlu. Zatim Balkanske igre, te kao vrhunac sezone Svjetsko prvenstvo u Moskvi. (HRT)

Nadam se kako ću zadržati nivo skakanja preko 190 cm i ustaliti se na tim visinama, kazala je na kraju. (HRT)