Skip to content

MI: Jedriličari osigurali dva zlata

mihelic

Hrvatski jedriličari Tina Mihelić i Tonči Stipanović su dan prije posljednjeg plova osigurali najsjajnija odličja na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu

Tonči Stipanović je pobijedio u oba današnja plova u klasi Laser i s osiguranim zlatom može mirno čekati sutrašnju posljednju regatu. Nakon jučerašnje dvije pobjede u klasi Laser Radial, Tina Mihelić je danas jedrila taktički, pazeći što radi Španjolka Cebrian. Osvojila je treće i četvrto mjesto te tako osigurala zlato.

Velikih izgleda da se popnu na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u klasi 470 imaju i Šime Fantela i Igor Marenić. Fantela i Marenić uoči posljednjeg dana drže prvo mjesto, ali s jednakim brojem bodova kao i drugoplasirani Grci Mantis i Kagialis. Do medalja mogu i trećeplasirani Talijani i četvrtoplasirani Francuzi.

Ovi lagani vjetrovi nama nikako ne odgovaraju, u kombinaciji s kratkim valom, ali naravno, što je tu je. Sutra maksimalna koncentracija i napad na zlato, izjavio je Fantela.

Enia Ninčević i Romana Župan, koje također jedre u klasi 470, osigurale su medalju, a hoće li ona biti srebrna ili brončana odlučit će sutrašnji posljednji plov.

Plan je bio medalja i ona je tu, a sutra ćemo vidjeti hoće li biti srebro ili bronca. U današnjem drugom plovu smo vodile na drugoj oznaci, šteta što to nismo uspjele zadržati jer bi bile bliže zlatu, ali zadovoljne smo, cilj je ispunjen, izjavila je Ninčević. (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, HRT)

Optimized by Optimole