Skip to content

MI: Barakudama zlato!

vaterpolo hr

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlato na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu pobjedom protiv reprezentacije Španjolske 11:9 (2:3, 4:2, 3:3, 2:1)

Golove za Hrvatsku postigli su Sandro Sukno (4), Maro Joković (3), Anđelo Šetka (2), te Paulo Obradović i Petar Muslim po jedan.

Hrvatska je tako osvojila posljednju veliku medalju koja joj je nedostajala nakon što je bila olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak, te pobjednik Svjetske lige.To je ujedno prva mediteranska zlatna medalja Barakuda, koje su dosad imale dva srebra, iz 1993. i 1997. godine.

Izvrstan je ovo uspjeh s obzirom da smo u tijeku priprema i da smo i na Mediteranskim igrama odrađivali dio treninga za Svjetsko prvenstvo, vrijedan rezultat, posebice iz razloga što je ovo pomlađena reprezentacija. Medalja je izborena s izuzetno jakim Talijanima, Grcima i Španjolcima a u fazi priprema za Svjetsko prvenstvo. Čestitke trenerima i igračima, ovo je odlična najava za Svjetsko prvenstvo, izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Premda su Španjolci bolje otvorili utakmicu, barakude su praktički cijeli susret držale pod kontrolom. Hrvatska je u drugoj i trećoj dionici imala po dva gola viška (5:3, 8:6), no Španjolska se uspjela vratiti. Kada je početkom zadnje dionice na vratima proradio Josip Pavić, a Hrvatska ponovo pobjegla na dva gola viška (10:8), a potom i tri (11:8), priča je privedena kraju.

Nakon uzbudljivog polufinala koji je bio repriza prošlogodišnjeg finalnog ogleda Olimpijskih igara i pobjede nad Talijanima rezultatom 7:5, današnjom se pobjedom Hrvatska vraća kući kao jedan od glavnih favorita nadolazećeg Svjetskog prvenstva koje se u srpnju i kolovozu igra u Barceloni.

Nakon nekoliko dana odmora reprezentacija kreće na pripreme u Maribor, te u Veronu, gdje će odigrati službenu prijateljsku utakmicu s Italijom. Posljednje dane priprema uoči odlaska u Barcelonu imati će u Zagrebu, gdje će snage odmjeriti s Rumunjskom. (Foto: CROPIX, HRT)