Međunarodni dan muzeja 2012. u Hrvatskom muzeju turizma


Hrvatski muzej turizma i ove se godine uključio u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja, čija je ovogodišnja tema Muzeji u svijetu promjena. Novi izazovi – nove inspiracije (Museums in a changing world. New challenges – new inspiration).
Cilj je teme upozoriti na nužnost inovativnog razvoja institucija u vremenu koje dolazi, bez obzira na to je li riječ o velikim ili o malim muzejima. Projekcije budućnosti muzeja razmatraju njihovu ulogu u društvu, načine na koje se koriste potencijalima baštine, na to kakav je njihov odnos prema održivosti, inovacijama i novim medijima.

Od 14. svibnja na Facebook profilu  HMT-a postavljena je aplikacija – kviz znanja iz opatijske turističke povijesti. Cilj je da se sudionicima kviza na nov, inovativan način predstavi građa koja se čuva u zbirkama Muzeja, a najuspješniji će kao nagradu osvojiti novo izdanje Muzeja, Vodič kroz Opatiju i okolicu.

Na sam Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, u vili Angiolini u Opatiji u 19.30 sati, bit će održano prikazivanje dokumentarnog filma Voda – misterij života redatelja Roberta Bezbradice, Mladena Đakovića i Manuela Paljuha te izložba učeničkih radova nastalih tijekom radionice Voda i more,  naša najveća bogatstva, koja je održana u ponedjeljak 14. svibnja, i na kojoj je sudjelovalo 70 učenika četvrtih razreda OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” iz Opatije.

Akademija-Art