Merkel očitala lekciju Hrvatskoj u noći ulaska

Angela Merkel

Angela Merkel

Prvo nije došla na proslavu ulaska Hrvatske u EU, a sada je njemačka kancelarka Angela Merkel je u svojim najnovijim komentarima nastavila s dijeljenjem packi Hrvatskoj, upozoravajući da su potrebne dodatne reforme u području pravne države i nastavak borbe protiv korupcije

Kako javlja njemački Der Spiegel, kancelarka Angela Merkel je u povodu ulaska Hrvatske u EU upozorila da ima još posla. ‘Naročito kada je riječ o pravnoj sigurnosti i nastavku borbe protiv korupcije, potrebno je napraviti dodatne korake.’, naglasila je Merkel.

Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle – kojeg također neće biti na proslavi u Zagrebu – nadovezao se na riječi kritike Angele Merkel za 28. članicu Unije u svojem današnjem intervjuu za Rheinische Post. Westerwelle je rekao da ‘ulazak Hrvatske u EU nije završni korak, nego tek poticaj za dodatne reforme’.

Martin Schulz, predsjednik Europskog parlamenta, zato je imao malo pozitivnije poruke za građane Hrvatske, rekavši kako mu je drago ‘što europšska obitelj raste’. Der Spiegel pak konstatira da danas većina europskih političara danas čestita Hrvatskoj na uspjehu, ‘ali da neki istovremeno upozoravaju na potrebu nastavka reformi’. (Tportal)