Skip to content

Medvjedi nastavili niz pobjeda i protiv Avtomobilista

medvescak

Medveščak je u 12. kolu KHL-a s 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) nadvisio Avtomobilist iz Ekaterinburga. Dva gola zabio je Matt Murley, a jedan Jonathan Cheechoo za četvrtu uzastopnu pobjedu Medvjeda i petu ukupno ove sezone

Medvjede je u zagrebačkom Domu sportova prema pobjedi usmjerio Murley golom u šestoj minuti. Prva trećina ponudila je napadački izvrsno izdanje zagrebačke momčadi, koja je uz gol još i tri puta pogađala okvir gola.

Asistent bivšem igraču Pittsburgh Penguinsa za prvi pogodak bio je Jonathan Cheechoo, koji je u sedmoj minuti druge trećine zabio za vodstvo 2:0 na asistenciju – Murleyja. Za konačnih 3:0 strijelac je ponovno bio 33-godišnji Murley, koji je iskoristio veliku pogrešku jednog gostujućeg igrača. On je dodao pak igraču Medveščaka, a iskusni napadač je s pet metara neometan zatresao mrežu.

Sjajan je na vratima bio Barry Brust, koji je obranio svih 32 pokušaja gostiju.

Medveščak je ovom pobjedom stigao na sedmo mjesto u Zapadnoj konferenciji sa 17 bodova, pretekavši CSKA, koji ima 16 bodova, dok od devetog Vitjaza, prvog kluba koji ne ide u doigravanje, ima četiri boda više.

U srijedu će Medveščak ugostiti Avangard iz Omska.

Avtomobilist je inače klub osnovan 2006. godine koji je preuzeo samo ime od istoimenog starijeg kluba koji se natjecao u prvenstvu SSSR-a i kasnije u IIHL-u, ligi koja je prethodila KHL-u. (Foto: Igor Kralj/PIXSELL, HRT)