Skip to content

Medveščak svladao KAC iz Klagenfurta s 3:1

U trećoj utakmici u Areni Zagreb hokejaši Medveščaka svladali KAC iz Klagenfurta s 3:1

Susret je bio vrlo izjednačen, ali Medveščak je bolje odigrao treći period u kojem su riješili utakmicu u svoju korist.

U početnim minutama utakmice Medveščak je imao prividnu inicijativu ne ledu, ali bez velikih prilika. Najbliži pogotku bio je Saša Martinović, ali njegov udarac se odbio od gostujućeg vratara Andya Chioda i završio tik uz vratnicu gostujućeg gola. Sredinom perioda bude se i gosti, te su dva puta vrlo opasno zaprijetili Robertu Kristanu.


Baš kad se činilo da KAC preuzima konce igre, Medvjedi su poveli. Frank Banham je lijepo pronašao Joela Prpića ispred gola, a ovaj iz blizine vara Chioda za vodstvo domaćina. Do kraja trećine promjene rezultata nije bilo, a igralo se prilično izjednačeno. Zanimljivo da prvi period nije donio niti jedno isključenje, a prvu veću gužvu vidjeli smo na kraju prve trećine, ali iz nje se nije izrodila ništa značajnije.

Prvu odličnu akciju drugog perioda odigrali su Ryan Kinasewich i Frank Banham, ali ovaj potonji nije uspio savladati Chioda. Nakon toga Medveščak ulazi u probleme s isključenjima, koji su ih pratili kroz cijeli period. Prvo su u kratkom razmaku završili Banham i Tom Zanoški, ali gosti se u ovoj situaciji nisu iskazali u igri s viškom igrača na ledu.


Druga trećina je bila isprekidana isključenjima, pa se teško razvijala prava igra, a ključni trenutak dogodio se pet minuta prije kraja perioda. Tada Saša Martinović zbog udarca laktom dobiva isključenje do kraja utakmice, te dodatnih pet minuta, u kojima se bez obzira na eventualni protivnikov pogodak kazna ne smanjuje niti poništava.

Gosti iz Klagenfurta tu priliku koriste i izjednačuju pogotkom kapetana Christopha Brandnera, koji je prvi reagirao na odbijanac poslije udarca Davida Schullera. Imali su gosti još tri minute igrača više, ali Medvjedi su to vrijeme uspješno obranili, a čak su i bili blizu pogotka, ali udarac Adama Naglicha iz neposredne blizine brani Chiodo.


Možda je taj kraj perioda dao dodatni elan Medvjedima, jer su treći dio otvorili pogotkom. Bio je to lijepi prodor Naglicha, koji backhandom vara Chioda za drugo vodstvo domaćina na utakmici. U sljedećim minutama domaćini su nastavili s boljom igrom, te su bili bliži novom pogotku nego gosti izjednačenju.

Tako se igralo do pet minuta prije kraja, kada gosti ipak pojačavaju pritisak, ali ostavljaju i dosta mjesta u obrani za kontre Medvjede. No, ništa previše nismo vidjeli, a minutu prije kraja, ekipa KAC-a vadi i vratara, te ubacuje dodatnog napadača u potrazi za izjednačenjem. Medveščak to koristi i pogotkom Zanoškog postavlja konačnih 3:1 za novu pobjedu i očuvanje drugog mjesta na tablici.

Izvor: hrsport.net
Piše:
Krešimir Ferlak
Foto: Kristijan Komarica

Akademija-Art.hr