Medveščak pred vratima KHL-a!

Predsjednik ruske hokejaške lige (KHL) Aleksander Medvedev potvrdio je u razgovoru za ruski R-Sport kako bi se iduće sezone najjača svjetska liga nakon NHL-a mogla proširiti za dva kluba, zagrebački Medveščak te talijanski Milano Rossoblu
 
Postoje veliki izgledi da od iduće sezone imamo dva nova kluba, čime bismo proširili ligu na klubove iz devet zemalja. U igri su Milano i Medveščak, rekao je Medvedev za R-Sport te dodao: Vjerujem da će nam se barem jedan od ta dva kluba pridružiti iduće sezone.
 
Talijani već dvije godine pregovaraju o ulasku u KHL, no do sada nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju. Problem je bio i što Rossoblu igra u dvorani s 4.000 gledatelja koja ne zadovoljava standarde za KHL ligu, no predsjednik Milana Ico Migliore najavio je selidbu u veću arenu. U Medveščaku također intenzivno pregovaraju s ruskom stranom, a ako se dogovore, Medveščak bi potpisao ugovor na tri godine.
 
Medvedev se nada kako bi se u rusku ligu mogla vratiti i Lada Togliatti, koja je dva puta bila ruski prvak, no zbog financijskih problema 2010. ispala je iz lige.
 
Trenutačno u KHL ligi igraju klubovi iz Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Latvije, Ukrajine, Češke i Slovačke.
Foto: Varazdin-info.com
Izvor: HRT