Međunarodni dani izvedbenih umjetnosti u Rovinju

rovinj dani

U Rovinju, u petak, 30. kolovoza, otvara se prvo izdanje projekta b l i t z – međunarodni dani izvedbenih umjetnosti. Tema prvog b l i t za 2013. je početak, s ciljem suprotstavljanja aktualnoj temi kraja, sa željom poticanja jedinstva krhkosti i snage, stvaranja mogućnosti, kreiranja nove stvarnosti.

Osnovna ideja b l i t za jest osigurati Rovinju visoko kvalitetan program izvedbenih umjetnosti koji manjka u koncentriranom i ciljanom programskom obliku.

b l i t z je namijenjen stanovnicima grada i regije (ponudom visoko kvalitetnog kazališnog programa), turistima grada i regije (podržavanjem stvaranja kulturnog turizma), hrvatskoj publici uklapanjem u državnu kulturnu ponudu) i europskoj publici (poticanjem međunarodne komunikacije i razmjene).

Glavni program ovogodišnjeg b l i t za čine film Pina njemačkog filmskog redatelja Wima Wendersa, plesna predstava Meteo hrvatske koreografkinje Irme Omerzo, kazališna predstava Periodonero talijanske grupe Cosmesi, te Krunska 54 (predstava u stanu) srpskog redatelja Marka Manojlovića, na raznim gradskim lokacijama. Glavni program bit će popraćen susretom s umjetnicima, kreativnom radionicom, performativnim intervencijama u gradskoj jezgri i završnim partijem.

Organizator b l i t za je Kulturna udruga Plime sa sjedištem u Rovinju. Iz Udruge Plime osnovni tim b l i t za čine: Tomas Kutinjač, Tihana Maravić i Stefano Katunar.

U tijeku je kampanja na međunarodnoj crowdfunding platformi Indiegogo, čiji je cilj prikupljanje sredstava i senzibiliziranje javnosti za postojanje samoga festivala. Svoj doprinos kampanji i b l i t zu možete dati dijeljenjem informacija, širenjem glasa o festivalu i donacijama za koje su predviđene atraktivne nagrade, poput dva noćenja u hotelu s tri zvjezdice uz more u prekrasnome Rovinju za vrijeme trajanja festivala ili ekskurzija po živopisnoj Istri uz degustacije lokalnih kulinarskih specijaliteta.

Detaljan program i sve informacije o festivalu možete pronaći na službenoj stranici na Facebooku.