Međunarodna akcija protiv narkomafije – 50 uhićenih

narkomafija-PXL

narkomafija-PXL

Međunarodna policijska akcija usmjerena protiv osoba povezanih s narkomiljeom još traje u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Albaniji. Od ranoga jutra duge su cijevi na ulicama Dubrovnika i Zagreba prenost Hrt.hr

U Dubrovniku dvadesetak uhićenih

U velikoj operativnoj akciji koja traje od ranih jutarnjih sati policija je, neslužbeno se doznaje, na dubrovačkom području privela dvadesetak osoba za koje se sumnja da su usko povezane s narkomiljeom i organiziranim kriminalom. Nakon ispitivanja neki od privedenih iz zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske prebačeni su na županijski sud. Neslužbeno se doznaje kako bi svi osumnjičeni iz Dubrovnika trebali biti prevezeni u Zagreb. Navodno je kod privedenih osoba policija pronašla velike količine eura, droge, pa čak i oružja.

Istodobno, policija pretražuje obiteljske kuće, koje su već dulje vrijeme pod nadzorom USKOK-a i policije te čuva nekoliko ugostiteljskih objekata. Da se nešto događa, Dubrovčani su zaključili i po policajcima u maskirnim kapama naoružanima automatskim oružjem na istočnom i zapadnom prilazu gradu, točnije na punktu u Sustjepanu i Dupcu, koji osiguravaju akciju policije.

U akciji ‘Šetač’ u nekoliko država uhićeno pedesetak osoba

Mirna Šoja iz MUP-a Republike Srpske u BiH izjavila je za Hrvatski radio da akcija, kodnog naziva ‘Šetač’, traje već nekoliko mjeseci. Pronađeno je oko 350 kilograma skunka, nešto heroina i veća količna oružja te uhićeno 50-ak osoba. Navodno je danas uhićeno njih sedam, i to na području Zenice, Busovače i Šipova.

U Crnoj Gori je uhićeno 10 osoba u sklopu međunarodne policijske akcije koju predvodi hrvatski USKOK s ciljem suzbijanja ilegalne trgovine drogom, javljaju podgorički mediji. Akcija je provedena u Ulcinju, Baru, Podgorici, Nikšiću i na Cetinju, kada su pripadnici specijalnih policijskih postrojbi u isto vrijeme upali na više lokacija u ovim gradovima.