Maze slavila u Söldenu

Slovenska skijašica Tina Maze pobjednica je veleslaloma u Söldenu, prve utrke nove sezone Svjetskog kupa. Skijaši će sezonu otvoriti u nedjelju kada nastupa i najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, a premijerni nastup u utrkama Svjetskog kupa imat će i mladi hrvatski skijaš Filip Zubčić
Na otvaranju nove sezone Svjetskog kupa Tina Maze stigla je do 12. pobjede u karijeri, s vremenom 2:31.41. Za slavlje domaćih navijača pobrinule su se dvije Austrijanke, drugoplasirana Kathrin Zettel koja je zaostala 42 stotinke za Slovenkom, te treća Stefanie Köhle sa zaotatkom od 1:71 sekundu za Maze. U Söldenu nije bilo hrvatskih predstavnica.  

Skijaši će novu sezonu Svjetskog kupa otvoriti veleslalomom u nedjelju. Prva vožnja je u 9.30, a druga u 12.45, obje na Drugom programu HTV-a. 

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ulazi u novu sezonu u novom kombinezonu na kojemu je natpis "Hrvatska" ispisan izvornim hrvatskim pismom, uglatom glagoljicom.
Ideja je potekla od mog profesora s fakulteta, inače ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, Ante Nazora, i meni se odmah svidjela. Razmišljali smo i o obloj glagoljici, ali uglata je odlično rješenje. Bit će zanimljivo kako će drugi natjecatelji to čitati, ali ću im rado dati informacije o hrvatskoj povijesti i promovirati Hrvatsku, izjavio je Kostelić. 

Sölden, rezultati veleslaloma skijašica: 

1. Tina Maze (Slo) 2:31.41 
2. Kathrin Zettel (Aut) +0.42 
3. Stefanie Koehle (Aut) +1.71
4. Dominique Gisin (Švi) +1.91 
5. Anna Fenninger (Aut) +2.41 
6. Marie-Michele Gagnon (Kan) +2.68 
7. Denise Karbon (Ita) +2.73 
8. Irene Curtoni (Ita) +2.82
9. Jessica Lindell-Vikarby (Šve) +3.10
10. Taina Barrioz (Fra) +3.61