Mayweather najbogatiji sportaš


Američki boksač Floyd Mayweather Jr. potpisao je najveći ugovor u povijesti boksa i najveći individualni ugovor u svijetu sporta, objavila je njegova promotorska kuća, no nije željela objaviti financijske detalje ugovora
 
Osmerostruki svjetski prvak u tri različite kategorije potpisao je ugovor na 30 mjeseci sa Showtimeom i kanalom CBS koji uključuje šest njegovih borbi. Prva će biti protiv Roberta Duha Guerrera 4. svibnja u Las Vegasu. Bit će to prva borba za 35-godišnjeg Mayweathera, koji je poznat pod nadimkom Money (novac) nakon što je u svibnju prošle godine pobijedio Miguela Cotta u borbi za titulu u polusrednjoj kategoriji u WBA verziji. Njegove borbe do sada je prenosio kanal HBO, a prosječno ga je pratilo oko milijun gledatelja, više nego bilo kojeg drugog boksača.
 
Mayweather trenutačno ima omjer pobjeda i poraza 43-0, a krajem prošle godine jedan od najuglednijih boksačkih magazina The Ring uvrstio ga je na prvo mjesto ljestvice najboljih boksača svijeta neovisno o težinskoj kategoriji.
 
Mayweather je ujedno i jedan od najplaćenijih sportaša današnjice, u zadnjih godinu i pol zaradio je čak 85 milijuna dolara. Zanimljivo, u kolovozu je pušten iz zatvora gdje je proveo dva mjeseca zbog nasilja u obitelji.
Izvor: HRT