Massimo – koncert na Valentinovo u Tvornici kulture

MASSIMO

Valentinovo, četvrtak 14. 02. 2013., u 21.00 sati
Tvornica kulture Zagreb
U pitanju "Gdje smo sad?" najlakše bismo sumirali sve ono što nam je u dugogodišnjoj karijeri prezentirao Massimo

Ove godine navršava se 30 godina od objave prvog albuma Doriana Graya "Sjaj u tami" i mi smo tu činjenicu odlučili proslaviti. Slavit ćemo na koncertu baš na Valentinovo (četvrtak 14. veljače) u zagrebačkoj Tvornici kulture. Nekoliko je razloga zašto smo za slavljenički koncert odabrali upravo dan posvećen ljubavi, a nabrojat ćemo samo neke: ovaj datum je vrlo blizu datuma kad je "Sjaj u tami" objavljen; neke od Massimovih najboljih interpretacija uključuju pjesme posvećene ljubavi; prošle godine 14. i 15. veljače održana su dva rasprodana koncerta u Tvornici kulture pa na tragu toga nastavljamo i ove godine.

Trebalo bi jako puno rečenica da nabrojimo sve što se događalo u posljednjih 30 godina. Bilo je tu po malo od svega, ali u konačnici se kristalizirala karizma i kvaliteta. Nagrađeno je to brojnim Porinima, posebno za najbolju mušku interpretaciju, zatim nekoliko zlatnih ploča za prodaju albuma "Vještina" i "Vještina II", a sve je to dodatno začinio aktualni album "Dodirni me slučajno" koji je na nizu rasprodanih koncerata dokazao da je jedan od albuma Massimove karijere.

Sva iznenađenja koja pripremamo za ovu slavljeničku ediciju još nećemo otkrivati. Naravno da će tu ponovo glavne zvijezde biti Massimo i njegov vrhunski bend. Osim akustične svirke, bit će i one "na struju". Možemo napisati, bit će to jedna neopterećena, ali u glazbenom smislu beskompromisna večernja "šetnja" kroz Massimovu bogatu pjesmaricu s naglaskom na novi album i hitove koje želite čuti opet i opet i opet.

Sažeto u ljubavnoj poruci poziv na koncert zvučao bi otprilike ovako:

"Misliš da je ovo koncert samo SAMO ZA TVOJE OČI, ali IZ JEDNOG POGLEDA bit će ti jasno da ODJEDNOM TI imaš RAZLOG probuditi DIJETE U MENI i pružiti mi LJUBAV. Ne postavljaj si pitanja ZAR VIŠE NEMA NAS ili GDJE SMO SAD i nemoj misliti da NEMAM VREMENA. TIŠINA nije ono što čelim čuti. Samo DODIRNI ME SLUČAJNO i probudi onaj SJAJ U TAMI. DOĐI, u dvoje je ljepše…"