Marko Vrdoljak: Stvaranje fotografskih cjelina


Zagrebačka županija

Zagreb – U utorak, 01. veljače, u predavaoni Fotokluba Zagreb, gostuje istaknuti fotograf Marko Vrdoljak koji će održati predavanje pod nazivom: Stvaranje fotografskih cjelina. Predavanje počinje u 19.00 sati.

Pogledajte galeriju fotografija!

Kao primjer biti će obrađeno stvaranje cjeline za građu Fotomonografije "Amazing Croatia". Gospodin Vrdoljak obradit će 10 važnih točaka u konceptu stvaranja fotografskih cjelina:


Crkva Sv. Marka

1. Definicija ciljeva snimanja

2. Definicija načina prikaza definiranih ciljeva snimanja
3. Definicija termina snimanja
4. Istražiti dostupnost ciljeva snimanja
5. Definicija načina snimanja i organizacija
6. Vađenje potrebnih dozvola
7. Organizacija prijevoza za određena snimanja
8. Prilagođavanje opreme pojedinim snimanjima
9. Pohrana materijala
10. Odabir reprezentativnog materijala


Brijuni

Marko Vrdoljak rođen je 1973. godine u Zagrebu. Vlasnik je tvrtke Five Stars Ltd. iz Zagreba, gdje je urednik i koordinator mnogih publikacija i projekata kojima već gotovo deset godina radi na promociji Hrvatskih ljepota u nas i svijetu, obraćajući se posebice diplomatskom zboru te surađujući s mnogim ministarstvima, uredima vlade, ambasadama i kulturnim institutima.

Vrdoljakova fotografija «Ovčji raj» snimljena u Lici, odabrana je za naslovnicu 50-og jubilarnog broja DigitalFoto Magazina, kao prva naslovnica sa djelom hrvatskog fotografa, a uz objavljene fotomonografije Zagrebačke županije i Nacionalnog Parka Brijuni, trenutno radi i na fotomonografiji "Nevjerojatna Hrvatska", fotomonografiji grada Rijeke, Nacionalnog Parka Risnjak i Nerezina na otoku Lošinju.
 
Veliko priznanje za svoj fotografski rad Vrdoljak je dobio i potpisivanjem ugovora sa Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija o realizaciji dvije izložbe "Nevjerojatna Hrvatska", sačinjene od 86 fotografija svih dijelova Hrvatske, a kojom se predstavljaju ljepote naše domovine u svijetu. Svoje je radove do sada predstavio na izložbama u Hrvatskoj, ali i Los Angelesu, Rimu, Milanu, Trstu, Litvi, Varšavi…
Predavanje je otvoreno za javnost.


Risnjak

Darija Tripalo
dtripalo@fotoklubzagreb.hr

Akademija-Art.hr
31.01.2011.