Markić: Pobijedili smo kao što je David pobijedio Golijata

markicpobjedadusparanacija

markicpobjedadusparanacija

Režimski mediji bojkotirali objavu pobjede “U ime obitelji” i volju naroda!

Željka Markić volonterima i simpatizerima građanske inicijative U ime obitelji koji su se okupili u zagrebačkom Hypo Centru u ozračju euforije nakon objave prvih rezultata referenduma, je poručila: ”Birači su odlučili kako žele da Ustav kao najviši pravni akt Hrvatske štiti baš brak kao zajednicu žene i muškarca. Kada smo ulazili u ovu priču, nismo se međusobno poznavali. Upoznali smo se preskačući sve prepreke koje su nam bile na putu. Bilo je to s puno mira, ljubavi i spremnosti na žrtvu”.

– Pozdravljam sve ljude diljem Hrvatske koji su se odazvali zovu svoje savjesti, ljude koji su prepoznali da je ono što mi želimo kao inicijativa napraviti, upravo ono što oni žele živjeti u svojim životima. Hvala svima koji su volontirali, koji su danima stajali na štandovima, svim koordinatorima koji su strpljivo u svojim županijama organizirali ljude. Hvala djedovima i bakama koji su čuvali djecu dok ste vi bili angažirani na ovome. Hvala ljudima iz s vih vjerskih zajednica koji su se ujednili u ovom cilju – neki radeći, a neki moleći – rekla je predstavnica inicijative i zahvalila donatorima-

Na kraju je zaključila: ”Pokazali smo da znamo, kao David kada se borio s Golijatom, usmjeriti u istom smjeru sve naše praćke. Ovaj put za zašitu braka, drugi put za nešto jednako važno. Hvala vam”. (Foto: Elvis Duspara/Nacija, Tinolovka-news)

Evo kako strani mediji komentiraju hrvatski referendum o braku

“Za razliku od Francuske, gdje su crkvene skupine prosvjedovale protiv najavljenih planova za ozakonjenje homoseksualnih brakova, u Hrvatskoj je inicijativa katoličkih skupina bila napad bez povoda”

Izlaznost nije bila velika, ali je rezultat jasan, oko 65 posto Hrvata izjasnilo se protivi se gay brakova na referendumu kojega su oštro kritizirale organizacije za zaštitu ljudskih prava, piše talijanski list La Repubblica.

“Pobjedu su, uz iznimnu pomoć katoličke crkve, odnijeli konzervativci”, kažu Talijani, a slične ocjene ponavljaju u britanskim i američkim medijima.

“U Hrvatskoj je seks – točnije, homoseksualni seks – godinama glavna tema, što uključuje i prijepore oko zdravstvenog odgoja”, kaže Norbert Mappes-Niediek, dopisnik lista Frankfurter Rundschau u tekstu pod nazivom Moderniji, homofobniji Balkan. Ističe kako u Hrvatskoj, najmlađoj članici EU, postoji specifična nevladina scena, koju vode katolički laici.

– Za razliku od Francuske, gdje su crkvene skupine prosvjedovale protiv najavljenih planova za ozakonjenje homoseksualnih brakova, u Hrvatskoj je inicijativa katoličkih skupina bila napad bez povoda – kaže.

Do sada je katolički identitet služio kao granica prema pravoslavnom i muslimanskom Balkanu. No ovim novim aktivistima za borbu protiv istospolnih brakova nimalo ne smeta što će se njihova država naći u društvu Moldavije, Bugarske, Poljske, Crne Gore, Mađarske, Rusije i Ukrajine. Što se to događa u Hrvatskoj otkad je postala članica EU, pita se beogradski Blic, govoreći o današnjem, ali i mogućem referendumu o ćirilici.

Prošlo je jedva pet mjeseci, a u su se tom razdoblju Hrvati istakli u nekoliko “neeuropskih poteza”- pišu. Slovenski list Večer bavi se niskom izlaznošću birača te napominje kako se zakon o referendumu mijenjao netom prije referenduma o ulasku u EU te je njime referendum valjan bez obzira koliko birača na njega iziđe. (Vecernji.hr)