Markač: Ne podržavam neofašistički skup

General Mladen Markač putem odvjetnika poručio: Ne podržavam neofašistički skup
 

Na skup kojeg u Zagrebu Hrvatska čista stranka prava organizira, između ostalog, i u znak potpore umirovljenim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini reagirao je i sam Markač, poručivši za Glas Slavonije putem svog odvjetnika da ne podržava neofašiste.
 
– Nitko ga nije kontaktirao niti itko išta pitao. General mi je poručio da, po svojoj prirodi i svjetonazoru, u tome uopće ne želi sudjelovati, niti imati ikakvoga kontakta s tim ljudima – izjavio je Markačev odvjetnik Goran Mikuličić, dodavši kako njegov klijent nije dao potporu za mahanje njegovim i Gotovininim slikama.
Podsjetimo, HČSP je za petak najavio međunarodnu nacionalističku konferenciju na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a dan poslije, na prvu godišnjicu nepravomoćne haaške presude Markaču i Gotovini, održat će mimohod "Za generale" koji će završiti također na Trgu bana Jelačića. Kontroverzu u hrvatskoj javnosti izazvala je činjenica da će nacionalističkoj konferenciji osim predstavnika HČSP-a nazočiti i druge europske stranke s neofašističkim sklonostima poput mađarskog Jobbika i bugarskog VMRO-a.

Foto: FAH
Izvor: BA / Vecernji.hr

Akademija-Art