Marijana Petir: Napadaju me oni koji su u mladosti radili za Udbu

Napadaju je oni koji se u javnosti deklariraju kao veliki zaštitnici ljudskih prava, ali u praksi pokazuju da su ljudska prava za njih bagatelna roba

– Oni koji me napadaju radili su u studentskim danima za Udbu, mijenjali su po potrebi vjeru i nacionalnost da bi politički napredovali, osporavali su legitimitet Domovinskog rata, progonili hrvatske generale, omalovažavali silovane žene u ratu, imenovali ljude s kaznenim prijavama na najviše dužnosti. Njihovi putevi nisu moji putevi – kazala je u intervjuu za Glas Koncila Marijana Petir, članica Odbora za ljudska prava u Hrvatskome saboru.

Kaže da je napadaju oni koji se u javnosti deklariraju kao veliki zaštitnici ljudskih prava, ali u praksi pokazuju da su ljudska prava za njih bagatelna roba i da su u stanju napraviti vrlo jasnu razdiobu na one koji trebaju imati ljudska prava i na one koji ih uopće ne trebaju imati. 

– Sve što je moralno, radišno, domoljubno, kršćansko njima smeta, a upravo je te vrijednosti u hrvatskom narodu s jedne strane očuvala Katolička crkva, a s druge strane hrvatsko selo. I dok se Crkvu napada verbalno, blati se njene predstavnike na sve moguće načine u javnosti i prikazuje na uvredljiv način, ni u jednom trenutku ne radi se distinkcija između Crkve kao hijerarhije i Crkve kao naroda Božjeg koji čini 86 posto građana Republike Hrvatske – rekla je Petir.

Foto: Željko Hladika/PIXSELL
Izvor: Vecernji.hr/Glas Koncila