Marija Husar: U jednom džepu imam ruž, u drugom krunicu

Bivša divasica Marija Husar Rimac pozornicu je zamijenila oltarom. Ali samo nakratko. U do posljednjeg mjesta ispunjenu crkvu svetog Ćirila i Metoda u Osijeku sa svojim suprugom Vjekoslavom stigla je na korizmeni seminar za mlade gdje su zajedno progovorili o vjeri, ljubavi, braku…

Došli su na poziv patera Arkadiusza Krasickog, studentskog kapelana osječkog Sveučilišta.

Nitko je nije izvukao

– Nemamo turneju – kroza smijeh je odgovorila Marija koja se sa suprugom i prije odazivala pozivima svećenika da govore o svojim duhovnim iskustvima.
U braku s poduzetnikom Vjekoslavom, vlasnikom jedne konzultantske tvrtke iz Zagreba, ova je bivša divasica četiri godine. On je pak skromno priznao da mu je ovo prvi put da govori pred toliko puno ljudi.
– Nismo ovamo stigli kao neki bračni savjetnici. Poanta su naš život i vjera. Došli smo posvjedočiti o putu koji smo zajedno prošli – poručila je ona.
Pjevačica, koja je već priznala da je štikle počela nositi u drugom razredu srednje škole i od tada iz njih ne izlazi, u jednom džepu jakne uvijek nosi ruž za usne, a u drugom krunicu.
– Prije sam ganjala karijeru, nisam razmišljala o obitelji, djeci, htjela sam biti samohrana majka. Sada moj život ima neki drugi smisao – priznala je Marija.
Supruga je upoznala na jednom seminaru patera Zvjezdana Linića.
– Svatko od sudionika napisao je svoju želju na komadić papira. Poslije smo ih izvlačili i čitali što je tko poželio. Rekla sam samoj sebi: onaj koji izvuče moj, to će mi biti muž. No nitko ga nije izvukao – rekla je Marija.

Dobila što je poželjela
Na izlazu iz te dvorane stajao je Vjeko sa svojom prijateljicom. Podigao je ruku prema njoj i pitao je pokazujući papirić: “Je l’ ovo tvoje?”
– Od toga trenutka do onoga kada smo prohodali prošle su četiri godine. Ono što sam poželjela, to sam na kraju i dobila – zadovoljno je s otlara zaključila Marija, dok je njezin suprug tijekom svjedočenja nekoliko puta gotovo zaplakao i priznao da je zbog supruge kakvu je poželio hodočastio u Međugorje.
Ivana Barišić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Izvor: Vecernji.hr