Marcel Hircher s 12 bodova više Ivice Kostelića preuzeo vodstvo

skijanje

Foto: Pixsell

Marcel Hircher je za plasman među osam najboljih dobio 30 bodova što je bilo dovoljno da preskoči Ivicu Kostelića i s 12 bodova više preuzme vodstvo u utrci za Veliki kristalni globus

Austrijanac Marcel Hirscher preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa nakon što je u paralelnom slalomu u Moskvi stigao do četvrtfinala.
Hirscher je za plasman među osam najboljih dobio 30 bodova što je bilo dovoljno da preskoči Ivicu Kostelića i s 12 bodova više preuzme vodstvo u utrci za Veliki kristalni globus. Austrijski skijaš se nadao pobjedi i novih 100 bodova, no u četvrtfinalu je neočekivano izgubio od Francuza Alexisa Pinturaulta.
Pobjeda u paralelnom slalomu pripala je Pinturaultu nakon što je u finalu pobijedio Nijemca Felixa Neureuthera. Francuz je za prvo mjesto dobio 100 bodova i 40.000 švicarskih franaka, dok je Neureutheru pripalo 80 bodova i 30.000 ‘Švicaraca’. Treće mjesto, koje donosi 60 bodova i 20.000 franaka je osvojio Šveđanin Andre Myhrer pobjedom protiv Austrijanac Romeda Baumanna koji se morao zadovoljiti s 50 bodova i 10.000 franaka.
Pinturault je na putu do prvog mjesta pobijedio Talijana Christofa Innerhofera, Austrijance Marcela Hirschera i Romeda Baumanna, a u finalu Neureuthera.
Na paralelnom slalomu nastupilo je 16 skijaša, a zanimljivo od 15 vodećih skijaša Svjetskog kupa sedam nije htjelo doći u Moskvu, dok je naš Ivica Kostelić ozlijeđen. Staza je bil postavljena u Lužniki sportskom kompleksu, svega stotinjak metara od stadiona Lužniki na koje će večeras odmjeriti snage CSKA i Real Madrid u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Hirscher vodi s 1055 bodova, Kostelić je drugi s 1043 bodova, dok je Švicarac Beat Feuz na trećoj poziciji s 1003 boda.

Izvor: Z.H. RTL / Hina

Akademija-Art