Manu Chao – koncert za pamćenje

manu chao

manu chao

Šest tisuća obožavatelja sinoć je uživalo u jedinstvenoj zabavi francusko-španjolskog glazbenika Manu Chaoa

Ovaj lider multikulturalne glazbene scene svoje angažirane pjesme izvodi na desetak jezika. Manu Chao više od dva i pol sata zabavljao je zagrebačku publiku i goste koji su ispunili prostor između velesajamskih paviljona i vičući “crazy Zagreb” poticao ih na ples i pjevanje.

Ovo je Manu Chaov četvrti koncert u Hrvatskoj (dosad je dva puta nastupio u Zagrebu i jednom u Puli).

Manu Chao i “La Ventura” su izveli sve hitove iz njegove solo karijere, poput pjesama “Clandestino”, “Bongo bong”, “Me Gustas Tu”, “Welcome to Tijuana” i “La vida tombola”, publiku su razveselili iz razdoblja Mano Negre kao što su “King Kong five” i “Mala Vida”.

Prije nastupa glavne zvijezde večeri publici su su predstavile dvije domaće predgrupe – zagrebački bendovi Spremište, pobjednici INmusic natječaja 2012. godine, i Achromatic Attic, pobjednici ovogodišnjeg natječaja “Zasviraj sa Žujom”.

Osim glazbom i političkim aktivizmom, Manu Chao bavi se i humanitarnim radom, tako da na svakom koncertu prikuplja sredstva za humanitarne donacije. U Zagrebu će prihod od prodaje majica i drugih memorabilija donirati Klinici za dječje bolesti, koja već nekoliko mjeseci prikuplja sredstva za novi dijagnostički uređaj za koji joj nedostaje još 130.000 kuna.

Nakon koncerta zabava je nastavljena na službenom Manu Chao After Partyu u klubu Vintage Industrial Bar na Savskoj cesti. (Foto: pixsell, HRT)