Mandžukiću jedna utakmica kazne

suker PIXSELL Marko Mrkonjic

suker PIXSELL Marko Mrkonjic

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker otkrio je da će napadač Vatrenih Mario Mandžukić za crveni karton protiv Islanda dobiti jednu utakmicu kazne

Fifa je pokrenula disciplinski postupak i Mandužukić će dobiti jednu utakmicu kazne, istaknuo je Šuker.

Predsjednik HNS-a osvrnuo se i na pitanje premija igračima za plasman na SP 2014. Novac koji HNS dobije od Fife podijelit ćemo 60 posto savezu, a 40 posto igračima. Od novaca za reprezentaciju 80 posto ide igračima, a 20 posto stožeru. S obzirom da smo u ovim kvalifikacijama imali dva izbornika i dva stožera moramo još vidjeti kako ćemo podijeliti novac. Petsto tisuća eura smo već isplatili igračima, a isto toliko ćemo isplatiti i za Island, rekao je Šuker.

Predsjednik HNS-a smatra kako je plasman na SP iznimno važan za savez, navijače, ali i hrvatsku ekonomiju.

Šuker je otkrio kako ne bi volio u skupini igrati protiv Bosne i Hercegovine te da bi volio da hrvatska vrsta na SP-u igra na jugu Brazila zbog bolje klime.

Otkrio je i kako se Vatrenima nude brojne reprezentacije za pripremne susrete poput Nizozemske, Meksika, Japana, Švicarske, Kanade…

Priznao je kako mu je najteži trenutak u ovim kvalifikacijama bio uzvratni ogled protiv Islanda: Znao sam da smo bolji, bili smo favoriti. No, ipak… Iako ne pijem alkohol uoči utakmice sam za ‘hrabrost’ popio čašicu tekile.

Šuker je najavio i kako će HNS sljedeće godine krenuti u realizaciju projekta trening centra. Nada se kako će Hrvatska dobiti i civilizirani stadion kako se ne bi dogodilo da domaće utakmice igra u Ljubljani, Budimpešti, Ateni… (Marko Mrkonjić/PIXSELL, HRT)