Mali trikovi protiv bora

Osim kozmetičkih preparata i tretmana koji brišu bore i sprječavaju njihovu pojavu, možete svakodnevno primijeniti nekoliko savjeta stručnjaka pomoću kojih ih možete prikriti i ublažiti

Redovna njega i čišćenje kože odgovarajućim proizvodima su najvažniji u ovim tretmanima, a evo i nekoliko trikova koji će vašem licu dati svježinu i sjaj.
Vodite računa o sljedećem kada birate podlogu za lice. Puder treba biti bude u svjetlijoj nijansi, a najbolje je da koristite onaj tekuće ili kremaste teksture, jer puder u prahu ili kamenu još više naglašava bore. Na dio ispod donjih trepavica nanesite bijelu svjetlucavu ili biserno sjajnu olovku, pa blago osjenčajte prstom. Na ovaj način pogledu ćete dati svježinu i ublažiti bore oko očiju.
Bar jednom u 10 dana napravite piling lica kako biste omogućili da sastojci iz proizvoda za njegu dublje prodru u kožu.
Piling možete kupiti ili ga sami napravite sa šećerom i medom.
Da biste ublažili bore oko usana, namažite na njih smjesu od tri žličice kokosovog ili maslinovog ulja i žličice šećera. Ovaj piling nanesite utrljavajući ga kružnim pokretima, pa ga isperite nakon nekoliko minuta. Potom namažite odgovarajuću kremu.
Kožu ćete najbolje hidratizirati i vratite joj elastičnost preparatima koji su napravljeni na bazi aloe vere i ulja jojobe. Ove proizvode je poželjno da nanosite uvečer pred spavanje.
Izvor: Ljepotaizdravlje.hr