I.Repušić i S.Trpčeski uz Zg filharmoničare

Crveni ciklus Zagrebačke filharmonije i ovaj petak, 30.03.2012.g. vatrenim tonovima uljepšao je večer svima prisutnima u dvorani

 
Večer je započela praizvedbom djela hrvatskog skladatelja Dalibora Bukvića Why not, nastavljena Camille Saint-Säensovim 2. koncertom za klavir i orkestar u g-molu, skladbom Fantazija na dvije folklorne teme, za klavir i orkestar makedonskog skladatelja Damira Imeria povodom 20. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Makedonije, Čarobnjakovim učenikom Paula Dukasa te Vragolijom Tilla Eulenspiegela Richarda Straussa
Makedonski pijanist Simon Trpčeski čija se karijera doista poklapa s onom "preko trnja do zvijezda" danas se nalazi na samom vrhu svjetskog pijanizma – a da je istinska pijanistička zvijezda potvrdio je i večeras. Profinjenom izražajnošću i toplinom Trpčeski je pokazao ne samo da je veliki virtuoz, nego prije svega da je istinski glazbenik spreman na najveće izazove.

Maestro Ivan Repušić svojim sigurnim dirigiranjem orkestrom Zagrebačke filharmonije još se jednom pokazao kao jedan od najtalentiranijih dirigenata mlađe generacije koji svoju karijeru uspješno gradi na najjačim europskim kulturnim pozornicama.


U nastupima maestra Repušića i pijanista Trpčeskog zagrebačka će publika imati priliku uživati i u novoj sezoni 2012./2013.


Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture RH i Elizabeta Kančeska Milevska, ministrica kulture Rep. Makedonije

Ovoj prekrasnoj glazbenoj večeri, ali i važnom diplomatskom kulturnom događaju prisustvovali su ministrica kulture Republike Makedonije Elizabeta Kančeska-Milevska, članovi hrvatskog državnog vrha, predstavnici diplomatskih predstavništava u Republici Hrvatskoj kao i brojni prijatelji Veleposlanstva Republike Makedonije u Hrvatskoj.


Skladatelj Dalibor Bukvić

Bila je to večer puna optimizma i pozitivnih emocija, u kojoj smo s virtuoznim Trpčeskim putovali visoko put neba svjetskog pijanizma, a poletnim zvucima Dalibora Bukvića, Camille Saint-Säensa, Paula Dukasa, Richarda Straussai Damira Imeriazajedno s Filharmoničarima i maestrom Repušićem- pozdravili proljeće koje nam je došlo na vrata.


Skladatelj Damir Imeri

Nizu nezaboravnih glazbenih doživljaja u sezoni Zagrebačke filharmonije nema kraja stoga nemojte propustiti veličanstveni doživljaj Pasije u jednom od istinskih remekdjela leipziškog kantora velikog Bacha – Korizmeni Koncert 04.04. u sklopu Bijelog ciklusa!


Mirjana Ljubičić

Akademija-Art