Madame Tussauds od sada i u Beču

Ivana Ćosić, ComPRess Zagreb, Kontaktni uredi Grada Beča
ivana.cosic@compresspr.hr

Beč će od 1. travnja ove godine biti bogatiji za još jednu atrakciju. Riječ je o podružnici muzeja voštanih figura Madame Tussauds koja će biti smještena u poznatom bečkom zabavnom parku Prater.

Novi muzej će obuhvaćati 65 voštanih figura, među njima i mnoge poznate austrijske ličnosti kao što su car Franjo Josip u njegova supruga Sisi, Wolfgang Amadeus Mozart, Falco, Maria Terezija ili Gustav Klimt.

Izložbeni prostor se pruža na 2.000 m2, a posjetitelje očekuje i interaktivni program, u okviru kojeg se s Albertom Einsteinom mogu natjecati u rješavanju testa inteligencije ili dirigirati s Johannom Straussom.
U muzeju su zastupljene i međunarodne filmske i glazbene zvijezde kao što su Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie ili Michael Jackson, no nisu izostavljeni ni slavni političari kao npr. Mahatma Gandi ili Nelson Mandela.
Voštane figure iz slavnog londonskog muzeja fasciniraju posjetitelje već punih 150 godina, no malobrojni znaju, kako izrada jedne takve figure traje između tri i šest mjeseci tj. 800 radnih sati. Potrebno je više od 500 detaljnih mjerenja i preko 200 fotografija, kako bi se neka osoba prikazala do najmanjih pojedinosti, a vrijednost ovih figura iznosi čak 200.000 eura.

Akademija-Art.hr
01.03.2011.