Ljeto na Štrosu – Najduži kulturni događaj u Zagrebu

 

Najduži kulturni događaj tijekom godine u Zagrebu tradicionalno će obilježiti brojni koncerti klupskih glazbenih sastava koji će biti besplatni. Osim toga, svake nedjelje bit će organiziran Pub kviz znanja, a svakog dana organizirat će se likovne radionice i kazališne predstave za djecu.
 
Održat će se i nekoliko tradicionalnih događaja poput izbora za najljepšegpsa mješanca u sklopu kojeg se organizira i udomljavanje napuštenih pasa iz zagrebačkih azila za životinje. 30. lipnja bit će upriličen doček pola nove godine uz prigodni vatromet i otvaranje šampanjca.
Organizatori su objavili kako će ovogodišnje ‘Ljeto na Štrosu’ krasiti i zanimljive likovne instalacije te scenografija koja će spajati simbole i vrijednosti zapadne civilizacije te afričkih i južno američkih plemena. Naime, uz četiri velika lustera koji izlaze iz krošnji kestena na stablima će biti postavljeno deset različitih lutki koje predstavljaju plemenske poglavice i vračeve.
‘Ljeto na Štrosu’ počinje u utorak u poslijepodnevnim satima, a prvi koncert na malenoj pozornici kraj Kule Lotrščak održat će sastav Sick Swing Orchestra s početkom u 21.00 sat.
Izvor: Media Servis

Akademija-Art