Livestreaming Bečke državne opere

Orasar Wiener Staatsoper GmbH

Orasar  Wiener Staatsoper GmbH

Izvedbe Bečke državne opere se od sada mogu uživo pratiti diljem svijeta

I bečka je Državna opera ušla u novo digitalno doba. Od 27. listopada se naime odabrane izvedbe iz njezinog repertoara mogu putem livestreaminga i SmartTV-a pratiti diljem svijeta.

Bečka državna opera, koja po sezoni ima čak i po 60 izvedbi te time ujedno i najveći repertoar u svijetu, odlučila je ljubiteljima opere i baleta diljem svijeta omogućiti da iz udobnosti svojih domova prate njezine spektakularne izvedbe.

Početak livestreaminga je 30 minuta prije same predstave, a gledatelji na taj način mogu doživjeti i dio atmosfere prije početka izvedbe te saznati informacije o komadu koji će gledati. Streaming se ne prekida niti tijekom pauza, a gledatelji tijekom tog vremena mogu zaviriti iza kulisa ili popratiti događanja u foajeu opere.

Izvedbe se prikazuju zu pomoć Full HD tehnologije, a putem aplikacije „Wiener Staatsoper Second Screen App” dostupni su i titlovi na njemačkom, engleskom i korejskom jeziku.

Za praćenje izvedbi gledatelji se moraju registrirati, a livestreaming opernog ili baletnog komada će ih koštati 14 eura, dok cijena izvedbi koje se mogu dobiti na zahtjev iznosi 5 eura.

Projekt je započeo prijenosom „Kavalira s ružom” Richarda Straussa 27. listopada, a nastavljen je 27. studenog „Čarobnom frulom” Wolfganga Amadeusa Mozarta. 13. prosinca slijedi prijenos „Tristana i Izolde” Richarda Wagnera, a gledatelje u prosincu očekuju još i „La cenerentola”, „Orašar”, „Fidelio” i „Šišmiš”.

Detaljan program i sve ostale informacije možete potražiti na http://www.staatsoperlive.com/en/.