Linić: CA više neće živjeti na teret poreznih obveznika

linic

linic

Ministar financija Slavko Linić poručio je da Croatia Airlines više neće živjeti na teret poreznih obveznika jer Vlada neće dopustiti trošenje sredstava iz državnog proračuna na one koji nemaju pravo biti na državnom proračunu, a korisnike proračuna upozorio je da više neće biti podizanja poreza građanima

Na SDP-ovoj tribini o stanju u gospodarstvu Linić je naglasio da je neprihvatljivo da uz prosvjetare i liječnike na državnom proračunu budu i željezničari, piloti i stjuardese. Onda se čudimo što imamo 180 milijardi kuna vanjskog duga, kaže Linić.

Novac treba usmjeriti na investicije jer samo na taj način možemo spasiti radna mjesta, rekao je Linić dodajući kako građani mogu biti sigurni da će svi plaćati poreze. Vladu zanima isključivo odgovornost, red, rad i disciplina. Promjene će biti vidljive već ove godine jer ulažemo velik trud u privatni sektor, borimo se za javni sektor, ustvrdio je Linić.

Odgovarajući na pitanja građana Linić je rekao kako Vlada blisko surađuje s MMF-om jer zemlja koja je dužna 44 milijarde eura mora biti u dobrim odnosima s MMF-om.

Govoreći o stanju u brodogradnji, istaknuo je da je Vlada uspjela privatizirati sva brodogradilišta. Međutim, nepojmljivo je da se u riječkom brodogradilištu 3. maj protive mogućnosti da ih preuzme pulski Uljanik, umjesto da budu sretni što će se ta dva brodogradilišta spojiti. (HRT)