Linić: Moguć otpis poreznog duga pojedinim tvrtkama

Ministar financija Slavko Linić najavio je danas mogućnost otpisa poreznog duga privatnim i državnim tvrtkama koje čuvaju radna mjesta te egzistencijalno ugroženim građanima
Tamo gdje ocijenimo da je bitka za radna mjesta izuzetno važna, ići ćemo i na otpisivanje naših potraživanja, i to bez obzira radi li se o privatnim ili državnim tvrtkama, jer nama je bitno radno mjesto, izjavio je Linić u Dnevniku Nove TV, u povodu objave liste poreznih dužnika.
Dug će se, kaže ministar, morati otpisati i građanima "koji su zaista sirotinja i nemaju prihoda jer su izgubili radna mjesta".
Za rješavanje poreznog duga tvrtkama Linić je najavio niz mjera od uvođenja reda u plaćanje u roku 60 dana, do toga da će država i banke od jeseni dugove početi pretvarati u udjele.
Kao jednu od mjera naveo je da će članovi uprave ubuduće kazneno odgovarati svojom imovinom, a tvrtkama koje su najveće neplatiše u državi prijeti oduzimanje imovine.
"Tako ćemo HTV-u uzeti imovinu u Dežmanovoj. Već smo to imali s Industrogradnjom ulazeći u njihov kapital", rekao je Linić.

Poto: Patrik Macek/PIXSELL
Izvor: Hina

Akademija-Art