Skip to content

Likovne i dizajnerske radionice za djecu i mlade


Likovne i dizajnerske radionice za djecu i mlade

Likovne radionice imaju za cilj obogatiti unutarnji svijet djece i mladih, naučiti ih novim ručnim i spoznajnim vještinama, potaknuti njihovu kreativnost i smanjiti broj sati koji neka djeca neproduktivno provode ispred kompjutera i televizije, jer jednom usađena navika likovnog izražavanja i vizualnog promišljanja svijeta oko sebe ostat će im trajno koristan hobi kroz čitav život, a mladima koji u budućnosti budu željeli i profesionalizirati svoje vještine, radionice će pružiti kvalitetne temelje i osnove za nadogradnju.

Likovne radionice održava mr. art Krešimira Gojanović, ak. slik. graf. – u svom ili vašem prostoru prema dogovoru. Termini i trajanje radionica fleksibilno se prilagođavaju mogućnostima, željama i potrebama učesnika, a u vezi svih pitanja i dodatnih informacija možete se obratiti na mail: kresimirag@hotmail.com ili mobitel 098/429-278.  


Popis radionica:

1. Radionica stripa
– namjenjena je djeci svih uzrasta od 7. godine nadalje, a na njoj se prema željama učesnika i primjereno njihovom uzrastu upoznajemo sa slijedećim: važniji strp autori i njihova djela / za stariju djecu koju to bude zanimalo /, analiziramo neke poznate stripove i njihove junake i izrađuje se vlastiti strip, gdje se kroz praksu uči kako se priča kadrira kroz sličice, zatim odnos slike i teksta, kompozicija likova i pozadine, likovi u pokretu, kreiranje sadržaja kroz početak, zaplet i efektan kraj priče, itd. Radionica stripa ima za cilj potaknuti maštu i kreativnost kod učesnika koji sami izmišljaju svoju priču, likove i zaplet, te svoju kreaciju onda uče izraziti kroz likovni jezik. 

2. Ilustriranje knjiga iz lektire
– radionica namjenjena djeci od 3. razreda osnovne škole na dalje, a njezin cilj je potaknuti djecu da čitaju djela iz lektire i kroz likovni jezik ilustracije dožive određeno djelo i njegovu poruku. U sklopu te radionice djeca se uče i kako ilustrirati naslovnicu knjige kroz odnos slike i teksta, a prema željama učesnika, oblikuje se i vlastita knjiga sa ilustracijama, citatima ili osobnim opažanjima djeteta, vezanim uz knjigu koja se njega najviše dojmila. 

3. Ekološka radionica sa izradom ekoloških plakata –
radionica se može prilagoditi djeci različitog uzrasta, a na njoj ona promišljaju o ekološkim problemima suvremenog svijeta i na svoj osobni način kroz sliku i tekst u formi plakata kreiraju ekološku poruku koju žele poslati svijetu. 

4. Izrada prigodnih čestitki i ukrasa
– radionica namjenjena djeci svih uzrasta, na kojoj se kroz izradu prigodnih ukrasa istražuju različiti materijali i tehnike: crtež, kolaž, modeliranje, izrada ukrasa od predmeta koje smo našli u prirodi, i sl.

5. Izrada slikovnice sa osobnom pričom i crtežima
– radionica namjenjena djeci mlađeg uzrasta, gdje se ona kroz kreiranje jednostavne slikovnice uče ispričati neku priču likovnim jezikom i oblikovati slikovnicu na različite načine.

6. Poduka iz pojedinačnih likovnih tehnika: crtež olovkom i ugljenom, tempera, akvarel, pastele, tuš, kolaž, akrilne boje na platnu, modeliranje, izrada maketa –
namjenjeno djeci i mladima svih uzrasta prema njihovim pojedinačnim željama i potrebama.  

7. Poduka u crtanju ljudskih figura, portreta, pejsaža, različitih predmeta i kompozicija –
također namjenjeno djeci i mladima svih uzrasta.

See also  Održana 9. likovna kolonija URIHO 2015 / 150 foto!

 

Akademija-Art.hr