Skip to content

Likovna kolonija PLOČE 2013

[widgetkit id=52]

U prostorijama i u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta u Pločama 19. listopada 2013.godine održala se, jednodnevna, 16. likovna kolonija “Ploče – 2013”

Na Koloniji su sudjelovali umjetnici iz Metkovića, Opuzena, Dubrovnika, Splita, Dugog Rata, Kune, Graca n/m, Podace, te iz susjedne republike BiH – Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Velja Međa-Ravno, uglavnom kolege sa kojima likovnjaci iz Ploča ostvaruju dugogodišnju suradnju kao i razmjenu skupnih izložbi u ovom kraju južne Hrvatske i BiH.

Slikare je dočekao gradonačelnik Grada Ploče, Krešimir Vejić, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Ploče, Ivica Kostanić i domaćini slikar-Jure Jovica i Drago Krstičević, koji su im nakon kratkih govora dobrodošlice poželjeli ugodan boravak i plodonosan rad.

Slikari iz Ploča već tradicionalno nisu sudjelovali u stvaranju, već su i ovog puta bili samo u ulozi dobrih domaćina.

Umjetnici/sudionici Likovne kolonije:

1. Anđelko Matić-Učo
2. Ante Dragobratović
3. Antea Ratković
4. Diana Jurić-Marić
5. Dubravka Rathman
6. Ivan Oberen
7. Ivica Bobanović
8. Jagoda Lasić
9. Josip Škerlj
10.Marić Željko
11.Mirsada Mustapić
12.Mišel Stojanović
13.Mišo Baričević
14.Nena Gligorov
15.Nikša Erceg
16.Srećko Slišković
17.Teo Bilas
18.Tonći Alač-Dugi
19.Toni Slišković
20.Zlata Lučev-Perović
21.Živko Mustapić

Umjetničkim djelima prevladavala je tehnika ulje na platnu, akril, drvo i kombinirana tehnika.

Gost na koloniji je bio i mladi povjesničar umjetnosti iz Dubrovnika Marin Ivanović, koji je sa domaćinom kolonije Jurom Jovicom, slikarom prof. Josipom Škerljom i slikarom Mišom Baričevićem u radio-emisiji na Radio postaji Ploče, dao osvrt na rad umjetnika, nastanku i radu Likovne kolonije, kao i planove za budućnost iste.

Nakon plodonosnog rada koji je potrajao do kasnih poslijepodnevnih sati i bogate trpeze koja je potom slijedila, umjetnici su se zahvalili organizatorima, te zaželjeli novi susret iduće godine.

Umjetnička djela koja su nastala kao rezultat rada spomenutih umjetnika nadopuniti će fundus slika Grada Ploča koji je financirao ovaj kulturni projekt.

Pripremio član Likovne radionice POU Ploče i suradnik Akademija arta, Velimir Penović

See also  Počitelj - Radionica "Waste is Taste"