Letta smijenio državnu tajnicu zbog izjave o LGBT

italija-enrico-letta

Zbog komentara kojim je razljutila gay zajednicu Michaela Biancofiore, državna tajnica u talijanskom ministarstvu jednakih mogućnosti, smijenjena je s dužnosti u subotu, samo 24 sata nakon prisege u novoj koalicijskoj vladi

Iznenadna smjena zastupnice stranke Narod sloboda (desni centar) bivšeg premijera Silvija Berlusconija i njezin premještaj na drugu dužnost, pokazuje kako osjetljiv posao čeka premijera Enrica Lettu na čelu koalicijske vlade.

Skupine za zaštitu gay zajednice, koje optužuju Biancofiore za homofobne izjave, prosvjedovale su u petak jer je imenovana državnom tajnicom u ministarstvu jednakih mogućnosti.

Biancofiore je u subotu za talijanski list odbacila njihove kritike kazavši kako bi “voljela da gay udruge umjesto što same sebe ‘getoiziraju’, osude val ubojstava žena u Italiji, no one to ne čine već samo brane vlastite interese”.

Talijanski mediji prenose da je tom izjavom uznemirila Lettu koji je pozvao sve članove vlade da u javnosti budu odmjereni.

Biancofiore, koja se protivi istospolnom braku, ali podržava “civilno partnerstvo”, premještena je u ministarstvo javne uprave.

Letta je u vladu imenovao članove svoje Demokratske stranke, Berlusconijeva PDL-a i centriste bivšeg premijera Marija Montija i vodit će tešku koaliciju sastavljenu od starih političkih neprijatelja. (Foto: Reuters, Izvor:Hina)