Skip to content

Letovanić – Etnografska zbirka Božidara Škofača

Alma Trauber
trauber7@gmail.com

Etnografska zbirka Božidar Škofač, Letovanić

Izložba povodom Međunarodnog dana muzeja
Letovanić selo pokraj Kupe
od 18. 05. (u 16,00 sati) do 30. 05. 2011.
organizator: Etnografska zbirka Božidar Škofač

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe „Letovanić selo pokraj Kupe“, povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja 2011. godine s početkom u 16,00 sati.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 2011. u Etnografskoj zbirci Božidara Škofača otvara se izložba po nazivom "Letovanić Selo pokraj Kupe", koja će kroz fotografije Letovanića ispričati priču o svojoj zajednici i njezinim stanovnicima.

Osim vizura i arhitekture Letovanića kroz prošlost, kroz medij izložbenih fotografija nastojimo dočarati priču o ljudima koji su živjeli u Letovaniću, a ostavili su duboki trg u sjećanju zajednice.
Fotografije će biti ovješene o vanjske zidove čardaka, čime se ostvaruje potpuna komotnost, te sjećanje na prošla vremena kada su se predmeti, a ponajviše drvene rukotvorine – tkalački stanovi, vitla, čunci, stupe i rilovi vješali na zidove koji su djelovali poput regala na otvorenom.
Izložba fotografija bit će popraćena sudjelovanjem KUD-a "Poculica", koje će kao gost ovog događanja za sve posjetitelje otpjevati poznatu tradicijsku pjesmu ‘LETOVANIĆ SELO POKRAJ KUPE’ u njenom izvornom obliku.
Svaka od fotografija na izložbi vrijedan je dokument prošlosti i nositelj je jedinstvenog trenutka i nikad ispričane priče ovog mjesta, a skladu s temom ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja koja glasi "Muzeji i sjećanje", želja nam je podijeliti te priče sa stanovnicima Letovanića i svim zainteresiranim posjetiteljima.
Izložba će biti otvorena do 30. svibnja, svakim danom od 10 do 21 sat, a ulaz je slobodan.

Akademija-Art.hr
16.05.2011.