Leko za predsjednika Sabora, Zdrebec za potpredsjednicu

Danas smo na Klubu SDP-a potvrdili odluku da ćemo sutra s koalicijskim partnerima u Hrvatskom saboru za novog predsjednika predložiti Josipa Leku. Isto tako, da ćemo zajedno s koalicijskim partnerima za potpredsjednicu predložiti Dragicu Zgrebec, rekao je Dragovan nakon sjednice kluba
Izvijestio je da će izbor predsjednika i potpredsjednice Sabora sutra ujutro biti uvršten na dnevni red sjednice Sabora te bi zastupnici odmah o tome trebali odlučivati.
Dragovan je rekao da će Leku na dužnosti predsjednika saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav zamijeniti SDP-ov zastupnik Peđa Grbin te da će umjesto preminulog Borisa Šprema u SDP-ove zastupničke klupe vjerojatno sjesti dosadašnja zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Marija Lugarić.
Upitan zašto SDP nije odlučio da u Sabor dođe zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Darko Ledinski, koji je, kao i Marija Lugarić, zastupnički mandat osvojio u drugoj izbornoj jedinici, Dragovan je odgovorio kako je SDP odlučio da to bude Lugarić.