Kyuss Lives! u Tvornici kulture

Kalifornijski bend Kyuss, nakon povratka na scenu 2010. godine u nešto izmijenjenom sastavu i pod novim nazivom Kyuss Lives!, za nekoliko dana stiže u Zagreb

 
Kao svojevrsni uvod u koncert koji će se održati u srijedu, 30. svibnja u Tvornici kulture, Hrvatsku je prije dvije godine posjetio John Garcia, pjevač grupe, izrazito oduševivši publiku nastupom na riječkom Hartera festivalu.
 
Najveće legende stoner-rocka stižu sa svojim specifičnim zvukom iz ’90-ih te su, kao i nekad, puni energije i spremni na proizvodnju sočnog brujanja koje diže živo i mrtvo na noge.
 
Grupa Kyuss je počela djelovati u Palm Desertu u Kaliforniji 1990. godine, te je u sljedećih pet godina izdala četiri albuma: Wretch(1991.), Blues for the Red Sun (1992.), Welcome to Sky Valley(1994.) i …And the Circus Leaves Town (1995.). Nakon toga grupa se raspala, a članovi benda Homme i Hernandez formirali su 1998. godine Queens of the Stone Age, uzevši i Oliverija kao basistu.
 
Postavu Kyuss Lives! nakon što je u ožujku ove godine bend napustio basist Nick Oliveri čine: John Garcia (vokal),Brant Bjork (bubnjevi), Billy Cordell (bas) i Bruno Fevery (gitara), koji je tu umjesto još jednog člana originalnog Kyussa, a to je karizmatični Josh Homme, oduvijek nesklon ponovnom okupljanju.
 
Predgrupa će biti Stonebride, a ulaznice po cijeni od 150 kuna možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima. Na dan koncerta cijena upada bit će 180 kuna.

Akademija-Art