kvARTura – Završno “sviranje” Land arta

kvARTura – mreža centara za kulturu i KC Peščenica Vas pozivaju na završetak Land art radionice Šume snivaju, Šume sviraju u petak 09.11.2012. u 12.15h u park OŠ. Fran Krsto Frankopan, Ivanićgradska 24 u Zagrebu


Projekt Land artaŠume snivaju, Šume sviraju autorice Hane Lukas Midžić, osmišljen je u organizaciji KC Peščenice, a u suradnji s Osnovnom školom Fran Krsto Frankopan.
Suradnja na programu Land  art – izrazi se govorom prirode, proizašla je iz ideje da se djeci osnovnoškolskog uzrasta prenese ideja o konceptu land arta, kreativnom razmišljanju u okvirima land arta, realizaciji ideja koristeći prirodne materijale te instaliranje istih u prirodni okoliš. Prema tome, samo postavljanje pojedinačnih radova nije samo izložbena nužnost nego i čin koji zaokružuje smisao cijele radionice i svih pojedinačnih radova.
Uz pomoć voditeljice, djeca vješaju svoja svirala o grane okolnih stabala u grupnu formaciju nalik na orkestar. Tijekom postavljanja djeca objašnjavaju kako "sviraju" njihove svirale i osvještavaju odnos svog rada prema okolišu, ali i prema glazbi i poeziji.
Na završnom «sviranju» održat će se kratko predavanje o pojmu Land arta o kojemu će govoriti voditeljica radionice Hana Lukas Midžić kao i djeca sudionici radionice (sudjeluje 8 razreda).

O suradnji na programu govoriti će ravnateljica škole Jadranka Bjelica i ravnatelj KC Peščenica Tomislav Štriga.

Za «pravo» sviranje zaduženi su ravnatelj Glazbene škole Zlatko Baloković, a za čitanje pjesme D. Tadijanovića Šume snivaju, koja je poslužila kao motivacija za radionicu, učenici/sudionici radionice.
Ovim projektom smo zaokružili tri kulturno obrazovne ustanove (OŠ. Fran Krsto Frankopan, KcPeščenica i Glazbene škole Zlatko Baloković) ali i povezali likovnu, glazbenu i literernu umjetnost – te time djeci predstavili Land art na nov, svjež, zanimljiv i njima primjeren način.
Završnom «sviranju» će prisustvovati i svi ravnatelji kulturnih centara koji su uključeni u kvARTuru kao i djeca iz škole Fran Krsto Frankopan.