Skip to content

Kuća Ljubavi – Zagreb, Savica-Šanci

margareta madjeric-1

Kuća s okućnicom i prostorom za igru u zagrebačkom naselju Savica-Šanci pruža smještaj i skrb za najmlađe štićenike Caritasa kojima je najpotrebnija ljubav i pažnja

Otvorena 1991. godine, a namijenjena je novorođenčadi i djeci do tri godine, te nezbrinutim majkama i trudnicama. Od otvorenja 1991. godine do danas ova Kuća je stekla velik broj donatora i volontera koji sa simpatijom prate njezin rad i svojim sudjelovanjem uvelike doprinose njezinom kvalitetnijem radu.

Smještajni kapacitet je 21 dijete i 9 majki ili trudnica te je uvijek popunjena u punom kapacitetu, kojima Kuća pruža zadovoljavanje životnih potreba (stanovanje, prehrana, odijevanje, održavanje osobne higijene, briga o zdravlju, čuvanje, odgoj i obrazovanje, njega, radne aktivnosti i korištenje slobodnog vremena) djece jasličke dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi ; trudnica i majki koje iz različitih razloga nemaju osnovnih uvjeta živjeti u svojim obiteljima.

Margareta Mađerić, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, nositelj liste za Gradsku skupštinu, Andrija Mikulić te članovi Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba posjetili su Kuću Ljubavi i donirali pelene te ostale higijenske potrepštine.

See also  Bandić odgovorio