Skip to content

Kriza u IDS-u: Kajin odbio prisustvovati sjednici Predsjedništva

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin neće se odazvati na večerašnju sjednicu Predsjedništva stranke na kojoj je, kako je i sam najavio, trebao objaviti svoju kandidaturu za istarskog župana, potvrdio je Kajin za Hinu

"Ne želim sudjelovati ni u čijim igrokazima pa ni u igrokazima politike aktualnog vodstva IDS-a", poručio je Kajin i pozvao župana i predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića da se ponovno kandidira i izađe na izbore kako bi građani, kako je rekao, "mogli birati između Jakovčićevih i Kajinovih politika ili nekog trećeg".
"Istarskog župana neće u svibnju iduće godine birati njegovi plaćenici, već građani Istre. U IDS-u ima puno časnih ljudi kojima je stalo da zaustave tu nagodbenjačku politiku i politiku sjedenja na dva stolca s figom u džepu, ali ima još više onih koji se boje za svoju egzistenciju", rekao je Kajin i dodao kako "upravo zato treba mijenjati Istru i osloboditi je straha".
On je Hinu potvrdio kako "sigurno kreće u bitku za novu Istru s građanima Istre" te da bi sa zadovoljstvom prihvatio potporu SDP-a i svih drugih demokratski opredijeljenih opcija premda, kako je rekao, najviše računa na potporu samih građana.
Komentirajući navodnu tvrdnju vrha SDP-a danas objavljena u nekim medijima, a po kojoj "Jakovčić vodi IDS kao mafijašku organizaciju", Damir Kajin podsjetio je kako je SDP ne tako davno poručio i HDZ-u da je zločinačka organizacija.
"U ovome ne želim prepoznati nikakvu simboliku, no sigurno je to da je Jakovčićeva politika suluda kada Milanovića uspoređuje s Tuđmanom te kada tvrdi da SDP destabilizira Istru", rekao je Kajin i zaključio kako je to samo dokaz da nekima "gori pod petama i da se žele prikazati političkim žrtvama".
"IDS-u je potreban netko tko će spajati, a ne samo svađati se", poručio je Kajin.

Foto: Nacional.hr