Krap. Toplice – Koraljka Rajn: U rasponu boja

dr. Josip Rubes
josip.rubes@kr.t-com.hr

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Krapinske Toplice
Koraljka Rajn
U rasponu boja
Od 20. 03. do 16. 04. 2011.

Bilo da slika ravnicu, dravsku obalu, voće ili lirski donosi intimu svojih sjećanja (poput prizora dječje igre i drvenoga čamca na riječnome sprudu), motivacijsko polazište Koraljke Rajn ostaje isto: duboka povezanost s prirodom. Upravo ta dinamična interakcija ishodište je kreativnog impulsa i prepoznatljivosti autorske geste.

Na nekim će slikama nanos slikarskom žlicom biti izrazito artikuliran i ekspresivan, a pejzaž prenesen kroz kromatski dojam, pojačan jakim pigmentom. Na drugim će slikama autorica omekšati potez, pigment razblažiti do nježnog pastelnoga tona, a glavna će preokupacija slikarice postati – posebno na zimskim pejzažima – prostiranje svjetlosti…

Gordana Kokanović-Krušelj, prof.

Koraljka Rajn rođena je 1968. godine u Varaždinu. Dugi niz godina radi u srednjoj vrtlarskoj školi „Arboretum Opeka“ u Vinici, a kasnije se samostalno bavi krajobraznim projektiranjem te izvedbom vrtova i parkova. Slikarstvom je ozbiljnije zaokupljena od 2006. godine. Inspiraciju crpi u krajolicima varaždinskog podravlja, zagorskih brežuljaka i parkovnih vizura. Rado obrađuje i motive mrtve prirode. Najčešće se izražava se u tehnici ulja na platnu i medijapanu. Članica je likovne udruge “Likovna republika”, koja djeluje u Sv. Martinu na Muri. Sudionica je mnogih humanitarnih likovnih kolonija (Rab, Čakovec, Lepoglava, Zaprešić, Jastrebarsko, Zagreb, Ludbreg, Varaždin, Mursko Središće,…). Živi i djeluje u Varaždinu, u ulici Nikole Tavelića 9, u Hrašćici.
e-mail : koraljka.rajn@gmail.com

Akademija-Art.hr
20.03.2011.